Кременчуцькі підприємці протестують на Майдані в Києві

25.11.2010, 16:11 Переглядів: 2 571
Вони стоять з прапорами організації «Народна рада», вимагаючи вотування Президентом Податкового кодексу.

22 листопада понад 200 кременчуцьких підприємців, членів громадської організації «Народна рада», взяли  участь в акції протесту проти нового Податкового кодексу. Вони поїхали на Майдан Незалежності в Києві з прапорами організації. Про це розповів 22 листопада у телефонній розмові голова правління ГО «Народна рада» Михайло Василенко.

– Ми виступаємо за те, щоб Президент ветував кодекс. Об 11.00 ходили на Банкову і вручили ультиматум. Чекаємо до 19.00, прийме або не прийме Президент наш ультиматум. Якщо він не ветує Податковий кодекс, підприємці почнуть збір підписів за проведення референдуму про недовіру Верховній Раді і Президенту, – каже він. (Пізніше стало відомо, що Президент не зреагував на ультиматум, і підприємці розпочали підготовку до збору підписів за референдум, одночасно вимагаючи відставки прем’єра Азарова, віце-прем’єра Тігіпка, та голови Держкомпідприємництва Михайла Бродського).

Якщо говорити про ГО «Народна Рада», то для них це вже третя акція протесту. Першу вони проводили перед будівлею виконкому в Кременчуці, а дві – в Києві.

За даними всеукраїнських інформагентств, всього на Майдані 22 листопада зібралося понад 100 тисяч підприємців, і люди ще прибувають.

23 листопада, кременчуцька делегація продовжила участь в акції протесту. Дехто залишився ночувати на Майдані у наметах, дехто прийшов туди з самого ранку. Виїхали кременчужани з Майдану близько 15.00.

А тим часом до редакції «Телеграфа» звернувся приватний підприємець Олег – просив дати координати «Народної Ради», щоб допомогти мітингувальникам грошима або їжею.

– Багато хто з підприємців виявив солідарність і надав нам спонсорську допомогу для участі в акції протесту, – розповів Михайло Василенко. Він наголосив, що акція не припиняється, і на наступному тижні масштабний мітинг планується провести в Кременчуці.

Що саме не подобається кременчуцьким підприємцям з ГО «Народна Рада»

1. Зниження «порогу» для спрощеного оподаткування. Так, якщо сьогодні «єдинщики» платять до 200 гривень з обороту до 500 тис грн на рік, то  новий Податковий кодекс передбачає перехід на загальну систему оподаткування при обороті 300 тис грн на рік.
2. «Єдинщикам» зменшили дозволену кількість найманих працівників з 5 до 4 чоловік (правда, в громадському харчуванні дозволено 8).
3. Вводиться адміністрування єдиного податку, що вимагає щоденного обліку приходу і витрат. Ці завдання не виконає касова книга «єдинщика». При цьому доведеться користуватися послугами бухгалтера, особливо якщо сам підприємець не має бухгалтерської освіти.
4. Розширилися повноваження податкової служби аж до того, що податківець може описати майно підприємця або оглянути його будинок. При цьому жодної відповідальності за перевищення повноважень кодекс, на відміну від старого документа, для податківців не передбачає.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх