Кременчуцький підприємець перетворює метал від ворожої техніки на сувеніри

23.09.2023, 15:04 Переглядів: 4 244

 

Відбувся Міжнародний бізнес-форум Urban Business Fest. Завдяки цьому підприємці Кременчуцької громади зустрілися з представництвом Литви та литовського міста-побратима Кременчука — Алітуса

22 вересня у Придніпровському парку в Кременчуці відбувся Міжнародний бізнес-форум Urban Business Fest.

 

Завдяки цьому підприємці Кременчуцької громади зустрілися з представництвом Литви та литовського міста-побратима Кременчука — Алітуса. Захід розпочав мер Кременчука Віталій Малецький. Він розповів, як можуть розвиватися приватні підприємці на прикладі ресторану «ДжанBeer», який ще нещодавно був у комунальній власності Кременчука.

 

— Тут змішана програма бізнес-форуму. Тобто сьогодні тут зібралися представники з Кременчука та району, з Полтавської області, зокрема та з сусідньої Кіровоградської області. Також тут знаходяться 10 потужних представників з Литви, які приїхали підтримати нашу експортну спроможність та започаткувати якийсь бізнес. Але головне завдання познайомити місцевих підприємців з міжнародними організаціями. Організатори передбачають співпрацю за декількома напрямками: легкої, харчової та іншої промисловості. Також передбачають співпрацю, як з початківцями, так і з більш досвідченими, — розповів директор Інституту розвитку Кременчука Павло Бедрацький.

Поспілкувалися ми й зі співзасновником та власником мережі кав’ярень Rockville та «Rock-кава» Олександром Ющенком. Він займається своєю справою вже понад 9 років.

 

— Це наш власний проєкт. Розпочинали його з проєкту у сфері гостинності. А саме, зі стартапу сімейного крафтового бізнесу. Цей форум важливий, оскільки бізнес формує залучення людей, працевлаштовує, платить податки та є основою для того, щоб функціонували держава, економіка та суспільство, — розповів Олександр.

Загалом захід поділявся на 3 секції та фінал конкурсу стартапів.

  • Секція 1 — Дискусійна панель «Влада та бізнес-створення сильного та спроможного діалогу»
  • Секція 2 — Дискусійна панель «Ресурси для відновлення», фінансові та технічні можливості, діючі грантові програми та проєкти міжнародно-технічної допомоги
  • Секція 3 — Дискусійна панель «Наближаємо перемогу та відбудову» сучасні умови ведення бізнесу, адаптація та виклики

Під час секції № 3 кременчуцький підприємець Віталій Смірнов розповів, як під час війни почав перетворювати уламки ворожої техніки на сувеніри.

 

— Коли почалося повномасштабне вторгнення, то почалися перші запити з війни, і хтось із наших солдатів передав нам відстріляні гільзи. Тоді ми прикинули, що цього непотрібного, ворожого, буде накопичуватися у нас в країні все більше і більше. Тобто, ніхто себе ілюзіями не тішив, що це все закінчиться за день. Уявіть собі масштаб проблеми. І найдивніше, що ті, хто кажуть, що війна закінчиться, там наша металургія запрацює, завдяки тому, що в нас цього добра хватає, то це не так. Тому що переробити 1 тонну спаленого танку коштує понад 6 тисяч гривень. Його вага 41 тонна. Тобто, ви порахуйте, один танк переробити — це 240 тисяч гривень. Це просто до стану брухту. І вже зараз наші підприємства кажуть, що це невигідний процес з позиції бізнесу. Але в нас є свій підхід до цього всього. Ми можемо різати танки на сувеніри, — розповів Віталій.

Також Віталій розповів, що з металу танків виготовляють брелоки.

— Наші підрозділи, з якими ми співпрацюємо, презентували дуло танку. Його довжина 4 метри, а важить воно понад тонну. І от ми його потихеньку на 5 міліметрів ріжемо, ріжемо, ріжемо. Залучаємо кошти на сувенірну продукцію. Не можна сказати, що це бізнес. У нас цей проєкт спрямований на те, щоб на початку війни згенерувати потік фінансів, який буде йти на допомогу нашому війську, — говорить Віталій.

Крім того, Віталій розповів, як саме розпочався процес переробляння та, що ніхто не думав, що на цьому далі будуть зароблятися кошти.

— У кафе по місту були розставлені такі коробочки. Там було написано, якщо наші вироби вам припали до душі, то цим самим ви можете допомогти військовим. Я вам хочу сказати, що політ нашої фантазії широкий і великий: ми переробляли гільзи від стрілецької зброї, переробляли гільзи великого калібру, переробляли збиті ракети, збиті авіаційні бомби. Зараз випустили серію брелоків зі знищеного в Гостомелі гелікоптера К-52. У нас є друзі в Гостомелі, які з ворожої форми шиють ляльки Вуду. Кожна лялька йде в сміттєвому пакеті з голками. У якоїсь немає очей, у деяких — рук чи ніг. І ці ляльки продаються за шалені кошти, — розповів Віталій.

Ще Віталій додав, що від часу повномасштабного вторгнення Росії в Україну зробили вже понад 20 тисяч брелоків з гільз від стрілецької зброї, переробили понад 500 кілограмів танків, понад 2 тисячі виробів з гільз різних калібрів, зенітної зброї тощо. Також Віталій тісно співпрацює з такими самими підприємцями, які займаються схожою справою.

Автор: Дарія Згура
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх