В Україні підвищать стипендії дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування

17.02.2021, 16:03 Переглядів: 1 919

 

Соціальна стипендія становите 150% розміру прожиткового мінімуму

В Україні підвищать розміри соціальних стипендій студентам (курсантам) закладів освіти з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Відповідну постанову ухвалив Кабмін.


Соціальна стипендія студентам (курсантам) з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, становитиме 150% розміру прожиткового мінімуму для дітей віком від 6 до 18 років, установленого на 1 січня відповідного календарного року. Зважаючи, що зазначений прожитковий мінімум становить 2395 грн, розмір соціальної стипендії складе з 1 січня 2021 року 3592,50 грн.


При досягненні повноліття розмір виплати таким студентам (курсантам) становитиме 150% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня відповідного календарного року, тобто 3405 грн (2270 грн х 150%).


При цьому постанова передбачає, що у місяці досягнення студентом (курсантом) 18-річного віку, соціальна стипендія виплачується за цей місяць у розмірі 3592,50 грн, а з наступного місяця в розмірі 3405 грн.


Крім цього, конкретизовані випадки, коли особи, які навчаються, у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, мають право на виплату соціальної стипендії, якщо їх батьки померли/оголошені померлими, загинули або зникли безвісти. Розмір виплати таким студентам (курсантам) становитиме 150% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня відповідного календарного року, тобто 3405 грн.


Зміни, визначені урядовим рішенням, будуть застосовані органами соціального захисту населення області з 1 лютого 2021 року, відповідно, при виплаті соціальних стипендій за лютий проведуть доплату стипендії за січень поточного року.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: carpathia.gov.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх