Кременчужан запрошуть приєднатися до ХХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності

9.11.2020, 08:03 Переглядів: 3 500

 

Україна писатиме такий диктант до Дня української писемності й мови ювілейний - 20 раз

Цьогоріч Україна традиційно писатиме ХХ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності до Дня української писемності та мови. Долучитися та спробувати свої сили можуть і кременчужани. У цьому році подія відбудеться у понеділок, 9 листопада о 09.05. 



Радіодиктант звучатиме на хвилях першого каналу Суспільного радіо UA: Українське радіо, його зачитає відома акторка Римма Зюбіна. Цьогорічний текст створив письменник і видавець Іван Малкович, а науковою консультанткою проєкту стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Координатор проєкту — Дмитро Хоркін.


Уже традиційно в читальній залі Національної бібліотеки імені Вернадського облаштували місце для написання радіодиктанту, куди запросили багато відомих українських діячів та зірок: Катерину Павленко та Тараса Шевченка з гурту Go_A, Івана Леньо («Kozak System»), Марка Галаневича («ДахаБраха»), акторів Ахтема Сеітаблаєва, Сергія Калантая, Геннадія Попенка, акторку Наталію Сумську, учасника Дитячого Євробачення-2020 від України Олександра Балабанова та багато інших. Наживо з бібліотеки журналісти «Суспільної студії» розкажуть та покажуть, як пишуть диктант відомі українці.


Також «Суспільна студія» покаже, як пишуть диктант українські громади в Німеччині, Чехії, Словаччині та інших країнах світу, а також у різних регіонах України.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх