Соцдопомогу малозабезпеченим, сім’ям з дітьми та інвалідам продовжать автоматично

6.04.2020, 16:03 Переглядів: 4 251

Також автоматично подовжать виплати особам, які не мають права на пенсію (тобто тим, хто не має необхідного страхового стажу і кому соцдопомога надається замість пенсії)

У Крюківському управлінні соцзахисту роз’яснили, як діятимуть нові норми закону про соціальні гарантії під час карантину. Йдеться про норми Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019), який Верховна Рада ухвалила 30 березня 2020 року і який набув чинності. Усі виплати подовжуються автоматично, але по деяких видах виплат у подальшому буде перерахунок.


Зазначеним законом внесені зміни до законів України.

  1. Зміни до Закон України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» передбачають, що строк виплати даної допомоги сім’ям, яким вона була призначена раніше, продовжується без подання необхідних документів на період карантину. У подальшому (після карантину) слід буде подати заяву та необхідні документи для проведення перерахунку розміру виплаченої допомоги. Тобто залежно від розміру доходів виплачена допомога може бути збільшена або зменшена.
  2. Зміни до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» передбачають, що строки звернення щодо призначення державної допомоги сім’ям з дітьми продовжуються на період карантину та один місяць після дати його завершення.
  3. Зміни до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» передбачають, що виплати на період карантину продовжуються, навіть якщо дитина чи особа з інвалідністю пропустила термін чергового огляду лікарем для перепризначення допомоги. У подальшому буде проведений перерахунок виплаченої соціальної допомоги на підставі заяви та результатів огляду особи з інвалідністю з дитинства або дитини з інвалідністю.
  4. Зміни до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю» передбачають, що строки звернення за допомогою продовжуються на період карантину та один місяць після дати його завершення. У випадку пропуску в період карантину термін чергового огляду лікарем для перепризначення допомоги, виплата не зупиняється до закінчення карантину. У подальшому буде проведений перерахунок виплаченої соціальної допомоги на підставі заяви та результатів огляду особи з інвалідністю.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх