Розмиви узбіччя та колійність: у Кременчуці розповіли, яким чином «відремонтували» трасу Полтава – Олександрія

20.11.2018, 13:03 Переглядів: 3 833

 

«Кременчуцький антикорупційний центр» оцінив «свіжий» ремонт доріг на Полтавщині

Днями у Кременчуці відбулася прес-конференція громадської організації «Кременчуцький антикорупційний центр», на якій активісти розповіли про результати двомісячного дослідження ремонту обласних доріг. Оцінювали ремонтні роботи на дорогах як державного, так і місцевого значення.


Щодо доріг державного значення, то ГО дослідила трасу Полтава – Олександрія з 6 до 92 кілометра. Як повідомив представник громадської організації Данило Сінельніков, найбільший дефект на відповідній дорозі  – відсутність лаштованого узбіччя, занижене узбіччя, а на потенційно небезпечних ділянках відсутні огорожі.


 


Також на 19, 20 та 21-му кілометрах не зароблені керни (вирізаний асфальт у формі кола, який беруть для перевірки – ред). Якщо їх залишити «зимувати», то в дірках скупчуватиметься вода, що в майбутньому призведе до руйнування асфальту.


Розмиви узбіччя також присутні на цій дорозі. Земля тут продовжуватиме розмиватися, тож скоро заїжджати туди не буде можливості.


 


Біля зупинки «Козельщина» взагалі потріскався асфальт. Данило Сінельніков пояснив це тим, що під посадковим майданчиком немає основи.

Тобто, пройшов час і майданчик провалився.


Також активісти зазначили, що систематичним порушенням є утворення колій на дорозі. Вони з’являються від вантажівок, вага яких перевищує норму. У результаті зниження температури колії застигають і залишаються.


«Кременчуцький антикорупційний центр» не назвав суму, яку витратили на ремонт дороги Полтава – Олександрія. За їх словами, ремонт дороги здійснювався не по одному тендеру, як має бути в ідеалі, а частинами. Тобто, трасу розбили на відрізки, по яких і укладали договори.


Також важко сказати й про гарантію на дорожнє покриття, адже кожний договір має свої умови. За словами активістів, середній поточний ремонт, який здійснювали на трасі, передбачає гарантію 3-5 років.

 

На запитання, чому роблять саме поточний ремонт, а не капітальний, на це представники ГО відповіли, що капітальний ремонт передбачає розроблення проектно-кошторисної документації. У свою чергу під час поточного ремонту це робити не обов’язково.  


Чи будуть усувати відповідні недоліки - достеменно невідомо. Представники громадської організації зазначили, що виявлені порушення направили до Полтавської ОДА.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх