Чому можуть спалахнути гальмівні колодки і як цього не допустити

23.11.2022, 14:00 Переглядів: 2 464

 

Більшість водіїв вважає, що вогнегасник в автомобілі їм ніколи не стане в нагоді. Аварії з займаннями трапляються дуже рідко, а в штатному режимі ніяких пожеж не повинно бути. Однак є деталь, через яку навіть повністю справний автомобіль може спалахнути - це гальмівні колодки.

Чому спалахують нові колодки
Гальмування в підлогу, прискорення та їзда в екстремальних умовах здатні розжарити гальмівні диски до 350-600 градусів. Якщо колодки нові, від таких температур може спалахнути фарба на їх пластинах. Здавалося б дрібниця — фрикціна суміш горіти не буде. Але ця дрібниця здатна викликати справжнє полум'я, від якого врятує тільки вогнегасник. Якщо великої пожежі не буде, наслідки можуть виявитися не легшими — колодки, що тліють, здатні підпалити гальмівний шланг.

Замовляючи колодки у перевірених продавців Avto.pro ви можете бути впевнені: вони працюватимуть як слід. Проте їх все одно слід обкатати.

Про необхідність обкатувати нові колодки в щадному режимі багато хто навіть не чув. І чудово обходяться без цього, поки не настає той екстремальний випадок, коли педаль відлітає в підлогу. Нові колодки слід зберегти 500, а краще 1000 кілометрів, не допускаючи різких гальмувань.

 

Чому спалахують старі колодки
Обкатані колодки теж можуть спалахнути. Для цього є три причини:

  1. Помилки на СТО: при обслуговуванні гальмівної системи в пильовики напрямних заклали надто багато літолу. При стрибках температури літол може спалахнути.
  2. Неякісні колодки — тут все ясно. Якщо від різкого гальмування не спалахне фарба, то розсиплеться фрикційна прокладка.
  3. «Стомлене» ручне гальмо — якщо механізм повернення троса погано спрацьовує, і колодка не відходить до кінця, її починає клинити.

 Уникнути цих причин цілком реально: довіряйте перевіреним майстрам, купуйте якісні ліцензійні запчастини та будьте уважні до свого автомобіля, не ігноруючи несправності до останнього.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх