С 1 апреля кременчугская рыба официально идёт на нерест

28.03.2015, 17:13 Переглядів: 11 631

С 1 апреля кременчугская рыба официально идёт на нерест

Кременчужан просят сообщать о браконьерах и нарушителях по телефонам 74-03-90 (милиция) и 3-84-76 (рыбинспекция)

С 1 апреля на Днепре и малых реках в Полтавской области устанавливается весенне-летний запрет на вылов рыбы и других водных биоресурсов в связи с наступлением нерестового периода.

 

Согласно приказу Полтаварыбохраны (рыбинспеция) №42 от 13 марта 2015 года период запрета на Днепре продлится до 9 июня включительно, а на других водных объектах – до 20 мая включительно.

 

В местах нерестилищ рыбы* запрещено передвижение плавсредств (за исключением установленных судовых ходов, транзитного прохода и др.).

 

Во время нереста разрешён любительский лов рыбы одной поплавковой или донной удочкой с одним крючком и спиннингом с одной блесной с берега в пределах населенных пунктов, за исключением мест нерестилищ.

 

Правоохранители готовятся во время нереста активно ловить браконьеров и просят граждан помочь в этом. Если вам известны факты незаконного рыбного промысла, сообщайте в водную милицию по телефону 74-03-90 или 102, а также в рыбинспекцию по телефону 3-84-76.

* Перелік нерестовищ на Дніпродзержинському водосховищі і малих річках, на яких любительський лов риби в період нересту заборонений

 

1. Власівська затока ( лівий берег) – від початку садівничого товариства “Будівник”, включаючи Самусіївські плавні до затоки Кагамлик. Від корінного берегу до форватера ( 600га).

2. Білецьківські плавні (правий берег) – від піонертабору “Чайка” вниз по течії до бувшого рибгоспу “Верхньодніпровець”. Від корінного берегу до о. “Зелений”, “Динька”, “Попівка” – ( 1400 га).

3. Внутрішні затоки о.Шаломай.

4. Івківські плавні ( лівий берег) – від входу в річище Контарево до виходу з річища в р.Псьол – ( 300га ).

5. Від гирла річки Псьол на південну закінченність о.Вовчок вверх до мосту – ( 100 га ).

6. Кам`яно – Потоцькі плавні (правий берег) – від човнової станції КВСЗ – 1 до риббригади № 2 рибгоспу “Вітеко” (на теперішній час база відпочинку «Маяк») – ( 400 га ).

7. Від вантажного річкового порту Комсомольськ ( лівий берег) до Тахтаївського кар`єру, включаючи Саловські, Келебердянські, Григоро – Бригадировські, Солошинські плавні – від корінного берегу до форватера - ( 3500 га ).

8. Чикалівські, Успенські плавні (правий берег) – від Чикалівського кар`єру до Дереївського кар`єру. Від корінного берегу до форватера – ( 4000 га ).

9. Гирло р.Ворскла (лівий берег) – від рибгоспу “Ворсклянське” до мосту біля с. Лучки – (1700 га ).

10. Ворсклянська заплава – плавні від с.Вільховатка до турбази “Жемчужина” (с.Радянське) вглиб водоймища до форватера, включаючи острова Вишняки, Орлянський – ( 6000 га ).

11. Від водозабору Редутського щебневого заводу, вздовж півострова Крячківський з внутрішніми затоками включно з заливом Барбара до пляжу м. Комсомольськ, загальною площею (130 га).

 

Примітка: в малих річках нерестовищами є всі в межень заплавні водойми річок Псьол, Ворскла в межах Полтавської області, р. Сула на підконтрольній Полтаварибоохороні території.

 


Автор: Станислав Константинов Джерело фото: lesnoyskitalets.livejournal.com
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх