У поліклініках розпочалися медогляди школярів

11.06.2010, 10:12 Переглядів: 11 993

У поліклініках розпочалися медогляди школярівДля них склали графіки проходження лікарів.

У поліклініках розпочалися медогляди школярів

Перед пробою Руф‘є (присіданнями) та після неї школярам вимірюють пульс - так визначають, яке навантаження давати на фізкультурі

Якщо прийдеш у «свій» день – пройдеш медогляд швидше. Якщо ж ви та ваша дитина з якихось причин не «вклинилися» у графік, тоді бігатимете по лікарях довше, бо доведеться записуватися на прийом на загальних підставах.

У міському відділі охорони здоров’я спільно з управлінням освіти склали графіки проходження медогляду школярами. Таким чином, на кожну школу виділили певні дні у поліклініці. Нагадаємо, нині щорічний медогляд школярів є обов’язковим, і проходити його мають діти в присутності батьків або осіб, які їх замінюють. Такі вимоги пов’язані із пересторогою, оскільки в Україні було кілька випадків смертей дітей на уроках фізкультури. Діти обов’язково складають пробу Руф‘є: мають 30 разів поприсідати, після чого їм міряють пульс. Без цієї проби не визначать групу дитини по фізкультурі. А відтак, вона не буде атестована з цього предмету. До речі, цю пробу можна пройти у поліклініках у будь-який день, з червня по 31 серпня. Потім дитину має оглянути дільничний педіатр. Якщо є необхідність, школяра направлять до інших фахівців. 

Для учнів, які переходять у 5-й та 9-й класи, медогляд поглиблений. У школах їм видали спеціальні картки, які мають заповнити фахівці-лікарі. До того ж, ці діти мають здати ще й аналізи. «Додаткових» лікарів проходять і майбутні одинадцятикласниці. 

Ми побували у дитячих поліклініках, що в центрі та на вулиці Павлова. Поки що великих черг не спостерігається. Хоча не всі діти «вклинюються» у графіки, про які їм сповістили у школах. Лікарі кажуть, що деякі непорозуміння виникають. Адже такі медогляди проводяться вперше. Так, інколи діти приходять без батьків, але нормативні документи вимагають їхньої присутності. У першій поліклініці на поглиблений медогляд привели другокласника, хоча йому достатньо було огляду педіатра. Виявилося, дитину та батьків неправильно поінформували у школі.

 

У поліклініках розпочалися медогляди школярів

Не всі зможуть скористатися графіками

Валентина СТЕЦЕНКО, завідувачка дитячою поліклінікою №1:

– Ми радимо не зволікати з медоглядом. До графіку медоглядів прив’язана робота лікарів. Наприклад, по нашій поліклініці жоден із фахівців не піде у відпустку до серпня – доки не закінчаться медогляди. Потім пройти лікаря буде проблематично. І на прийом доведеться записуватися на загальних підставах.

– Як бути тим дітям, котрі, скажімо, мешкають на Молодіжному, а їздять у школи до центру? Їм іти на медогляд до своєї поліклініки чи до тієї, куди приписана школа?

– У цьому випадку діти проходять медогляд у поліклініці за місцем проживання. Таку єдину стратегію ми опрацювали по всіх дитячих поліклініках. У цьому випадку батькам доведеться самим записуватися на прийом до фахівців-лікарів. Ми розуміємо, що це може бути незручно, але навіть якщо дитину оглянуть у «чужій» поліклініці (за місцем розташування школи), все одно потім доведеться йти до дільничного педіатра за місцем проживання. І якщо в дитини виявлять певну патологію, її знову-таки направлять на облік до лікаря-фахівця за місцем проживання.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/health/2010/06/11/medoglyad_10403.html -->
 
Автор: editor
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх