Культурне засмічення

29.02.2008, 20:03 Переглядів: 3 605
Чотири окремі баки для полімерних відходів, скла, паперу та іншого непотребу. Такий вигляд матимуть контейнерні майданчики.
Згодом відходи перетворять у доходи – завдяки сміттєпереробному заводу..

Мешканці Молодіжного та центру першими почнуть кидати сміття до різних контейнерів

Європейськи контейнер фірми «Шафер» - можливо, саме такі будуть у Кременчуці

26 лютого сесія міськради затвердила програму роздільного збору та сортування твердих побутових відходів на території міста. Вона розрахована на п’ять років. На першому етапі придбають два сучасні імпортні сміттєвози (у рішенні сесії фігурує марка SCANIA) та 711 контейнерів. Другий етап передбачає будівництво сортувальної лінії для відходів і сміттєпереробного заводу. Все це обійдеться у 43 млн грн.
Першими почнуть „смітити по-європейськи” – у чотири різні контейнери (окремо для паперу, скла, полімерних і загальних відходів) – мешканці центру та Молодіжного. У інших районах міста деякий час ще користуватимуться старими контейнерами, які поступово
замінять на сучасні. Про такі плани впровадження програми розповів «Телеграфу» міський голова Микола Глухов.
Фінансування передбачено з державного та міського бюджетів та за рахунок інвестицій. КАТП-1628 – підприємство, яке нині займається вивезенням сміття – реформують у товариство з обмеженою відповідальністю, де 49% належатиме інвестору, а 51% - територіальній громаді Кременчука. Внеском міста будуть приміщення КАТП, земля, де розташується підприємство, звалище, а також кошти з бюджету, які виділять під програму у наступні роки.
У подальшому відходи (за умови їх переробки) принесуть доходи. За прогнозами, прибуток від реалізації вторсировини складе 6 млн грн на рік. А поки що наше бідне КАТП закладає «останнє» майно – сміттєвози та іншу техніку (всього 12 одиниць під банківський кредит у сумі 600 тис грн). До речі, сусідній із нами Миргород уже придбав контейнери для роздільного збирання сміття і майже привчив до цього людей.

Микола ГЛУХОВ, міський голова:
– Протягом двох років ми вели переговори про співпрацю з німецькою фірмою, щоб вони стали співзасновниками підприємства. Сьогодні такі домовленості є. Можливо, це буде німецька фірма «Шафер», або структура, пов’язана з цією фірмою. Другий крок – будівництво сміттєпереробного заводу. Німці пропонують повністю автоматизовану систему. Розглядалися різні варіанти, у тому числі будівництво заводу, спільного для Комсомольська і Кременчука.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх