Санстанція готується до операції під кодовою назвою «Урна»

10.09.2009, 14:37 Переглядів: 1 700
Але не всім підприємцям подобається ініціатива санлікарів.
Погодьтеся, цивілізовані урни кращі за картонні коробки
Фото: Дмитрий Бабец

Усіх підприємців змусять купувати урни для встановлення їх на зупинках, біля магазинів, кіосків, біля входів до офісів 
Міська санітарна станція готується провести у Кременчуці операцію «Урна». Про це заявив головний санітарний лікар міста Віктор Акімов.

За його словами, у Кременчуці дуже мало хто з підприємців ставить урни біля магазинів, кіосків, торгових палаток чи власних офісів. Нестача ж «офіційних» місць, де можна смітити, призводить до того, що люди кидають непотріб, де заманеться. Адже не кожен готовий нести папірець з під-морозива із півкілометра. У результаті ж сміття псує зовнішній вигляд міста і загрожує санітарному благополуччю, наголосив Віктор Акімов. На порушників санітарних норм чекають приписи від СЕС, заявив головний санітарний лікар. Таким чином їх змусять закупити необхідні урни.

Вже існує домовленість з КП «Благоустрій Кременчука» щодо реалізації цих виробів підприємцям. Проте урни не обов‘язково купувати саме там – аби тільки вони були. Операція «Урна» почнеться вже в найближчі дні.

Що кажуть кременчужани

На сайті «Телеграфа» (www.telegraf.in.ua) новина про «примусові» урни викликала неабиякі емоції у коментарях.

«А як же наші податки?» - запитує один з кременчужан. Інший називає ініціативу санстанції «чистої води рекетом та шантажем».
«Цікаво, за якою статтею штрафуватимуть за відмову купувати урни? Хто кон-кретно прийняв рішення покласти це на плечі підприємців і чи буде притягнутий до відповідальності за перевищення? І хто буде ці урни обслуговувати?» - такі запитання задав один з дописувачів, пропонуючи адресувати їх меру міста. Однак частина їх стосується контролюючої служби – санстанції. Тому «ТелеграфЪ» звернувся до за коментарем до ініціатора операції «Урна», а також до підконтрольної меру служби – УЖКГ.

Коментарі

Віктор АКІМОВ, головний санітарний лікар міста:

– Пунктом 1.3 «Правил благоустрою Кременчука…», затверджених сесією міськради, передбачено, що кожен суб‘єкт господарювання має встановлювати урни біля свого об‘єкту і прибирати у 30-метровій зоні від нього. Така сама вимога міститься і у санітарних правилах, обов‘язкових для виконання всіх підприємств та підприємців. Тих, хто не виконує вимоги, ми маємо право штрафувати за порушення санітарного законодавства. Вивозити сміття від своїх офісів та магазинів підприємці теж повинні за свій кошт, укладаючи договори на цю послугу з КАТП-1628.

Олександр ПРЯДКО, заступник начальника УЖКГ:

– Якщо урни розташовані у громадських місцях – біля зупинок транспорту, на вулицях, опорожняти їх будуть двірники, а вивозити – КАТП-1628.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх