Полтавська облдержадміністрація вважає, що підвищення житлово-комунальних тарифів 10 серпня 2006 року було обгрунтованим

21.02.2007, 13:02 Переглядів: 1 674
Полтавська облдержадміністрація вважає, що підвищення житлово-комунальних тарифів 10 серпня 2006 року на сесії Полтавської облради було обгрунтованим.
Так вважає перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Іван Близнюк.
"Тоді, хто був присутній на серпневій сесії, це було в усіх ЗМІ опубліковано - практично всі політичні сили в обласній раді підтримали підвищення тарифів. І тому сьогодні ОДА вважає, що підвищення тарифів було обгрунтованим і ми цим самим забезпечили нормальне функціонування ЖКГ.

Полтавська облдержадміністрація вважає, що підвищення житлово-комунальних тарифів 10 серпня 2006 року на сесії Полтавської облради було обгрунтованим. Так вважає перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Іван Близнюк. 'Тоді, хто був присутній на серпневій сесії, це було в усіх ЗМІ опубліковано - практично всі політичні сили в обласній раді підтримали підвищення тарифів. І тому сьогодні ОДА вважає, що підвищення тарифів було обгрунтованим і ми цим самим забезпечили нормальне функціонування ЖКГ. Але в цих випадках, все-таки треба піднімати ціни не раз на 5 років (що болісно вдарило по карманах громадян) а, повинні бути чіткі правила встановлення цих тарифів',-вважає Іван Близнюк. Проте депутатська робоча група з вивчення питання обґрунтованості підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, яку 14 лютого своїм розпорядженням за ініціативою фракції Партії регіонів в обласній раді, створив голова Полтавської обласної ради Олександр Удовіченко, вже винайшли деякі порушення. Так, сьогодні депутати-члени комісії отримали відповідну документацію від обласних підприємств тепло-, водопостачання і водовідведення та у форматі співбесіди з фахівцями ОП 'Миргородтеплоенерго' й ОП 'Миргородводоканал' приступили до вивчення ситуації на обслуговуваних ними територіях. Зокрема, з'ясовано, що жодна з котелень ОП 'Миргородтеплоенерго' не обладнана лічильником виробленої продукції, фактично не обліковується і тепло, спожите мешканцями житлового сектору, відтак важко прорахувати не тільки адекватність встановлених тарифів, але і реальні обсяги наданих послуг тощо. У пакеті документів з Лубен не виявилося деяких необхідних погоджень органів місцевого самоврядування. Потребують додаткової деталізації ще ряд ключових виробничих аспектів, які вирішено проаналізувати з виїздом на місця. Також сьогодні керівник депутатської робочої групи Володимир Оніщенко зазначив, що нині є актуальним передати конкретним територіальним громадам у комунальну власність безпосередні об'єкти і мережі названих обласних підприємств. У цьому контексті спрямувати відповідним радам цільові субвенції з Державного бюджету на розвиток перепідпорядкованих їм структур ЖКГ. Також наголошено на потребі вже сьогодні привернути увагу виконавчої влади до проблем забезпечення наступного опалювального сезону.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх