Чай, полуниця, горіхи і здровий спосіб життя: рецепти гарного самопочуття від кременчужанки

11.04.2023, 11:04 Переглядів: 1 424

 

Лист читача

Здрастуйте, улюблена газета «ДДС»! Завжди чекаю на новий випуск із великим нетерпінням. Коли отримую, читаю від початку до кінця. Дуже рада, що з’явилася нова рубрика «Зв’язок із читачем», вирішила написати.

Зараз весна – найчудовіша пора року. Час, коли кожен день дарує радість. Скоро все прокинеться, зазеленіє, саме сонечко поцілує матінку-природу. У цей час дачники поспішають на свої улюблені діляночки, за якими сумували протягом зими. Ми будемо там працювати, щоб отримати щедрий урожай. Я дуже люблю свою дачу, відчуваю себе здоровішою, коли там буваю. Мабуть, тому, що беру у природи все найкорисніше.

Скоро на грядках з’являться перші ягідки полуниці. Яке це щастя — зірвати першу ягідку! Полуницю я дуже люблю не лише за смак, а й за користь. Вона – цариця моєї дачі. Ми з дідом їмо полуницю кожен день, поки не закінчується сезон. Ця ягода зміцнює імунітет, заспокоює нервову систему. Коли на грядках багато роботи, я готую морс із полуниці, додаю прохолодний зелений чай і з задоволенням п’ю. Немає нічого смачнішого та кориснішого за такий енергетик! Полуниця з цукром або сиром на сніданок — велика користь для нас, пенсіонерів. Вона додає сил! Це я неодноразово випробувала на собі, тому ділюся своїми знаннями з читачами газети.

Крім того, дуже допомагає відновити сили чай із медом, м’ятою, листям смородини, малини. Ще я ходжу до лісу, де багато лікувальних рослин, яких немає на дачі. Я їх збираю, заварюю і вони дуже допомагають для здоров’я.

Я, як і багато людей похилого віку, маю багато хвороб. Раніше я пила багато таблеток, але вони допомагали лише не деякий час. А потім я змінила спосіб життя, перейшла на здорове харчування, почала займатися фізичними вправами, ходила по п’ять кілометрів, а потім і по десять. І я повернула собі здоров’я! Травами, чаями та настоянками я вилікувала свій нещасний кишківник, шлунок, печінку – всі органи, які страждали від неправильного харчування, лікування і способу життя.

Роки минають, а хвороби не повертаються. Тому звертаюся до всіх читачів: знайте, що людина здатна перемогти недугу самостійно! Для цього треба мати бажання та терпіння, щоб йти до своєї мети.

Ще одна корисна порада. Скоро з’являться зелені волоські горіхи. З їх допомогою можна почистити печінку й увесь організм, підтримати серце, не допустити інфаркту, інсульту. Потрібні горіхи, які ще не виросли й не затверділи. Беремо 20 грамів горіхів розміром з боби, дрібно ріжемо, заливаємо 200 грамами окропу, настоюємо під кришкою 20 хвилин та проціджуємо. Настоянку тримати в холодильнику не довше за два дні. Пити по 1 ст. ложці тричі на день за 30 хвилин до їди. Курс три тижні.

Також дуже корисними виявилися березові бруньки. Скоро вони з’являться на деревах. Треба зібрати березові бруньки, насушити їх про запас. З ними можна готувати настоянку від багатьох хвороб. Треба 1 ст. ложку бруньок залити стаканом горілки, витримати дев’ять днів у темному місці, процідити та приймати по 1 ст. ложці тричі на день, розводячи в 1/3 склянки води. Приймаючи цю настоянку декілька тижнів, ви відчуєте прилив сил та енергії. Такий спосіб замінить дорогі бальзами та допоможе людям похилого віку відчувати себе краще. Дуже допомагає! Раджу спробувати!

Автор: Олександра Опанасівна Терещенко, Кременчук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх