Про смерть однорічного кременчужанина Микити в лікарні говорили в ефірі одного з центральних телеканалів

28.05.2019, 12:02 Переглядів: 13 829 Коментарів: 3

 

У студії «Інтера» намагалися зрозуміти, хто винен у смерті однорічного хлопчика

27 травня в ефірі телеканалу «Інтер» показали черговий випуск проекту «Стосується кожного», у якому обговорювали смерть однорічного Микити в лікарні Кременчука. Нагадаймо, 29 квітня в Дитячій міській лікарні помер Микита, якому було один рік і три місяці. 28 травня батьки привезли сина в лікарню, тому що хлопчик блював. 29 квітня Микита помер в реанімації, відповідно до попередніх даних, від набряку головного мозку.


Першою у студії з'явилася матір Микити, Оксана Колцун. Вона розповіла всі деталі ситуації. Кременчужанка розказала, що близько 4.00 27 квітня вона погодувала сина. Микиту знудило. Потім хлопчик попросив води і заснув.



Вранці Микита поводив себе нормально, був активний, за словами матері, підвищеної температури не було. Увечері 28 квітня близько 20.00 мама знову погодувала Микиту кашею, його знудило. Після цього вирішили їхати до лікарні.


 


Батько Микити Олексій Колцун розповів, що його син не хворів, тоді в лікарню звернулися вперше. Того дня телефонували у приватну лікарню, але був вихідний, тому звернулися у «швидку», поїхали в лікарню. Потім мама Микити пояснила, що відбувалося в лікарні.


 


Журналісти взяли коментар у лікаря-реаніматолога Кременчуцької дитячої міської лікарні Юрія Авраменка. Він розповів, що хлопчика доставили у важкому стані з інфекційного відділення. Йому проводили штучну вентиляцію легенів, закритий масаж серця, також робили медикаментозне «розвантаження».


 


Серед експертів у студії була присутня педіатр Ганна Горбань. Вона висловила версію, що дитину вбила важка інфекція, яка дуже швидко розвинулася.


Також свою думку щодо лікування у дитячій лікарні Кременчука висловила Маріанна Колцун, дружина брата Олексія Колцуна. Вона розповіла, що за кілька тижнів до смерті Микити потрапила в дитячу лікарню зі своїм сином Олексієм. В 11-місячного сина був пронос, в лікарню звернулися на третій день. Там призначили лікування: крапельниці, антибіотик. Після першої крапельниці син став млявим, протягом першої ночі двічі вкололи антибіотик. Маріанна розповіла, що температура сина іноді знижувалася до 36 градусів. Мама зазначила, що після цього лікування сину стало гірше. Лікарі призначили ще три дні антибіотиків, але батьки написали відмову і поїхали лікуватися додому.


- Просто хочеться дізнатися, за що познущалися з нашого синочка? - підсумувала мама Микити Оксана.


- Ми дійсно хочемо, щоб встановили причину смерті і ті, хто причетний до халатності, понесли відповідальність і не спричиняли горя іншим родинам, - додав батько Микити Олексій.


З повною версію програми можна ознайомитися нижче.

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: www.youtube.com «Стосується кожного» Джерело відео: www.youtube.com «Стосується кожного»
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

171
28 травня 2019 15:11

Кілька років тому вже була подібна смерть дитини. Чим закінчилась історія?


22 2
1 088
28 травня 2019 16:22

Толку теперь все эти проверки, да ещё если касаемо медицины, у нас в Украине, в плане честной и объективной проверки в отношения врача, если к примеру и была врачебная ошибка, доказать наверное почти Не реально.

Ведь в Судмедэкспертизе, там тоже такие же врачи работают, и Гор. и Обл. здравотделы имеют влияние и знакомство.

Максимум это увольнение, да и то под большим вопросом или по тихому уволится врач и переедет в другой город, да и то не факт. А может ещё подаст жалобу на маму Никиты, что типа - Клевета!

Соболезнования родителям Никиты.


35 3
0
31 травня 2019 00:24

ситуация с медициной плачевная, у меня знакомые доктора рассказывают что из-за того, что нехватка персонала, существующий персонал работает на износ и многие не выдерживают и уходят. 


3 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх