«Самый классный» 5-А у Дніпропетровську

15.06.2007, 00:06 Переглядів: 1 823
Акція «Самый классный класс» від «Телеграфа» тривала протягом двох останніх місяців навчального року. За весь її період у конкурсі взяли участь сім класів з різних шкіл міста. Та титул «Самого классного» дістався лише одному з учасників – 5-А зі школи №17. Саме ці школярики навчалися найкраще за всіх інших, за що вони й отримали подорож до Дніпропетровська від тижневика «Кременчуцький ТелеграфЪ» та ТМ «Ласунка».
«Дякуємо ТМ «Ласунка» і газеті «ТелеграфЪ» за справжнє свято!»

Рано-вранці п’ятого червня діти вирушили автобусом у місто на Дніпрі. Там вони провели цілий день. За цей час 5-А встиг побувати у Національному центрі аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова, у музеї військової техніки часів Другої Світової під відкритими небом, у Храмі Преображення Господнього, смачно пообідали у McDonald’s та поласували від душі смачним морозивом на фабриці, де «народжується» «Ласунка».

У Національному центрі аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова 5-А на власні очі побачив справжні космічні супутники – там їх на огляд виставлено більше 50. «Близнюки» деяких із них і досі «бороздять простори космосу». За радянських часів цю космічну техніку надійно ховали від цікавих поглядів – у період холодної війни і гонки озброєнь боялися і своїх, і чужих. Протягом 1958 – 1990 років Дніпропетровськ взагалі був закритий для іноземців. Сюди неможливо було приїхати навіть у гості до родичів – так надійно приховував Союз свої таємниці. Нарешті 11 червня 1996 року у місті створили Національний центр аерокосмічної освіти молоді, при якому відкрили музей космічних технологій. Тепер на супутники дозволено дивитися всім. Іноземцям – теж… А Україна і понині входить до складу провідних космічних держав світу.

Музей військової техніки часів Другої Світової під відкритими небом, поряд з істричним музеєм ім. Дмитра Яворницького. А що ще хлопцям потрібно для повного щастя?

5-А у McDonald’s: «Дивіться, що в нас є!». Школярі одразу прикипіли до цих яскравих коробочок. І справа тут не в гамбургерах. І навіть не в картоплі-фрі. Просто всередині кожної диво-скриньки був особливий подарунок – іграшка-герой з мультику «Шрек-3». Виявилося, що вся ця мультяшна братія ще й говорить… Тож у автобусі було весело всім – і дітям, і дорослим. До наступного пункту нашого призначення – фабрики ТМ «Ласунка» – ми їхали під безперервний лемент віслюків та войовничі заклики принців.

Свій найбільший сюрприз для 5-А ТМ «Ласунка» приберегла на кінець подорожі. Нарешті «Самый классный класс» побачив, де і як роблять його улюблене морозиво. Спочатку дітям продемонстрували весь процес «народження» солодкого продукту, а потім запросили на його дегустацію. П’ятикласникам запропонували одразу декілька ящиків з морозивом «Світлофор», «Факел», «Лев» та «Буржуй». Діти довго не вагалися і швидко розхватали ласощі. Кожному дісталося, щонайменше, по чотири порції морозива.

На території Національного центру аерокосмічної освіти розташувалися «залишки» останнього військового містечка, збудованого при союзі. Свого часу сюди привезли зразки деяких вітчизняних ракет. Серед них є справжні «знаменитості». Наприклад, ракета класу “земля-повітря”, яка 1 травня 1960 року збила під Свердловськом американський літак-розвідник з пілотом Пауерсом на борту. Або славнозвісна ракета С-200, що майже шість років тому збила російський літак Ту-154. Того трагічного дня він летів з Тель-Авіва до Новосибірська зі 78 пасажирами на борту. 

Храм Преображення Господнього – історична пам’ятка XVIII століття. Він був заснований у 1775 році. Перший камінь храму заклала Катерина ІІ.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх