Сергій Порчирян: Я розпочну діалог влади та бізнесу

15.10.2020, 09:30 Переглядів: 2 757

 

13 жовтня в офісі «Слуги народу» обговорили «Стратегію поліпшення бізнес-клімату в Кременчуці». Кандидати в депутати разом із кандидатом у мери міста Сергієм Порчиряном обговорили пріоритетні напрями роботи.

Налагодження діалогу влади та бізнесу

 

«Я зустрічався з керівництвом та працівниками багатьох великих підприємств нашого міста. Найбільшою проблемою Кременчука є відсутність діалогу міста та бізнесу. Влада напрочуд вперто ігнорує тих, завдяки кому наповнюється бюджет міста. Замість того, щоб шукати замовників для наших підприємств-гігантів, влада роздуває штат у виконкомі. Замість залучення інвестицій - збільшує чиновникам зарплатню!» - наголосив кандидат у мери міста Кременчука Сергій Порчирян.

 

Зокрема, були визначені такі пріоритети:

- Спрощення бюрократичних процесів отримання дозвільної документації;

- Впроваджувати цифрові технології в роботу органів влади, зокрема надання всіх послуг онлайн;

- Інформування про державні програми для підтримки малого та середнього бізнесу, про доступні кредити тощо.


  

Створення Центру підтримки підприємництва

 

Це масштабна ініціатива з розвитку українського бізнесу. Проєкт має дві складові: онлайн-платформу Дія.Бізнес і офлайн — центри підтримки підприємців. У Кременчуці функціонуватиме у напрямах:

- онлайн-консалтинг (отримати безкоштовні консультації)

- національна безкоштовна онлайн-школа для підприємців (навчатись)

- карта об’єктів інфраструктури організацій підтримки бізнесу (знайти організацію підтримки бізнесу у своєму місті за допомогою розумних фільтрів)

- єдиний каталог сервісів та можливостей, що регулярно оновлюється (знайти партнера, фінансування, виграти грант чи скористатись онлайн-послугою)

- каталог бізнес-ідей (знайти ідею для бізнесу та завантажити корисні шаблони для операційної діяльності компанії)

- довідник підприємця, актуальні новини та кейси.

 

Юлія Цибульська розповіла про спільний проєкт із Мінцифрою. «Ми зараз активно працюємо над створенням Центру підтримки підприємництва Дія.Бізнес у Кременчуці. Найближчим часом ми обов’язково зберемо підприємців нашого міста, презентуємо цю ідею, поговоримо про наболіле, разом вирішимо, як будемо розвивати підприємництво в місті».


  

Впровадження проєктів соціального підприємництва

 

Було також визначено пріоритетом - створення громадського простору у форматі Urban Space у Кременчуці, що стане успішним прикладом об’єднання громади навколо спільної ідеї. Унікальність проєкту в тому, що 80% прибутку простору скеровано винятково на реалізацію громадських проєктів.


Мета цього проєкту:

- створення прозорого цільового фонду, призначеного для фінансування соціальних проєктів та стартапів, спрямованих на розвиток міста Кременчука
- створення фізичного майданчика для активізації проактивного кластера міста, що дасть імпульс ініціативам та зберігає динаміку їхнього розвитку
- об’єднання 100 людей практичного інтелекту, готових інвестувати у проєкт та розподіляти кошти на фінансування інших ініціатив.


Створення інвестиційних програм

 

«Проблема в тому, що в місті є цілі підрозділи, які мали б займатися залученням інвесторів, однак вони демонструють повну бездіяльність. На посаді мера я переформатую їхню роботу», - наголосив Сергій Порчирян.

 

Слуги народу сконцентрують увагу на таких речах:

- Створення інвестиційних програм

- Залучення дешевих кредитів від ЄБРР

- Переформатування роботи міськради у напрямі залучення інвестицій на модернізацію підприємств та оновлення інфраструктури.


  

Що вже зроблено командою «Слуги народу»

 

1. Поліпшення умов ведення бізнесу для фізичних осіб-підприємців

Верховна Рада підвищила ліміти для фізичних осіб-підприємців 1, 2 та 3 груп спрощеної системи оподаткування до 1, 5 та 7 млн грн на рік відповідно.

 

2. Створення фонду розвитку підприємництва

Парламент створив спеціальний фонд обсягом 2 млрд грн, з якого малі підприємці отримують гроші на розвиток бізнесу. Це дозволило запустити програму Президента «Доступні кредити 5%-7%-9%».

 

3. Зменшення тиску на бізнес

Парламент скасував статтю Кримінального кодексу, яка дозволяла правоохоронцям тиснути на бізнес. Йдеться про декриміналізацію фіктивного підприємництва. Цю статтю чиновники часто використовували для тиску на бізнес.

 

4. Протидія рейдерству

Верховна Рада прийняла закон, який усуває з ринку «чорних реєстраторів». Близько 80% рейдерських захоплень відбувалися через такі схеми.

 

5. Спрощення податкового обліку

Верховна Рада для фізичних осіб-підприємців удосконалила систему електронного кабінету платника податків та спростила податковий облік. Скасовано обов’язкову реєстрацію книги обліку доходів та витрат, а також обов’язкове ведення книги обліку доходів для ФОП 1 та 2 групи та 3 групи, які не є платниками ПДВ.

 

6. Доступні кредити для бізнесу

Майже три тисячі позик на загальну суму в 6,782 млрд грн видали для підтримки мікро- та малого бізнесу в межах Президентської програми «Доступні кредити 5-7-9%». Підприємці отримали дешевий ресурс для підтримки власної справи на час кризи. Крім того, завдяки програмі збільшили кількість робочих місць на 10%.

Автор: Політична реклама
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх