Від ігор з роботами до промислової еліти: у Кременчуці з'явився клас робототехніки

25.09.2019, 11:00 Переглядів: 1 953

 

КЗТВ вже давно допомагає навчальним закладам міста покращувати матеріально-технічну базу. Сьогодні 26 школа приймала подарунки від заводчан.


Завдяки подарованим до першого вересня наборам конструкторів на базі кабінету інформатики відкрили факультатив з робототехніки. Напрямок вже набув популярності і заводчани доповнили свій попередній дарунок новими наборами.


 


Керівництво ПрАТ «Кременчуцький завод технічного вуглецю» до попереднього подарунка 4 комплектів конструктора додав ще чотири. Це чотири базових конструктори та чотири додаткових, які дозволять дітям всебічно підходити до конструювання та програмування роботів. Крім конструкторів для робототехніки завод подарував інтерактивну дошку та спеціалізовані парти, які мають завищені бортики, щоб не губилися деталі при конструюванні.


 


Директор ПрАТ «КЗТВ» Вячеслав Яворський та міський голова Кременчука Віталій Малецький привітали дітлахів з відкриттям класу робототехніки. Вячеслав Яворський поділився, що в дитинстві на уроках трудового виховання збивали табуретки та виготовляли гайкові ключі. Віталій Малецький згадав, що саме в цій 26 школі захоплювався конструювання і на олімпіаді навіть запускав в роботу саморобну машинку. Саме із зацікавленості в дитинстві починаються перші кроки в освоєнні майбутньої професії.


- Ми дивимося на майбутнє покоління, це потенційно наші кадри. Для того, щоб вони приходили підготовленими, розумними, навченими, ми готові їм допомагати в усіх напрямках розвитку. - сказав директор ПрАТ «Кременчуцький завод технічного вуглецю» Вячеслав Яворський.


 


Мер відзначив, що КЗТВ відкритий до соціальних і екологічних ініціатив, опікується не тільки виробництвом, а й освітою, розуміє, що за сучасними технологіями майбутнє. Тому заводчани вже сьогодні проявляють ініціативу в допомозі, адже зацікавлені в кадрах та кваліфікованих спеціалістах, які наразі здобувають практичний досвід зі шкільної парти.


 


Звичайно, цих дітей чекає професійна та вища освіта, але, коли навички закладаються зі школи, то набагато легше опановувати програмне забезпечення і технологічні лінії та устаткування, які є на підприємствах.


Учні факультативно навчатимуться конструювати та програмувати роботів. На додаткових заняттях займаються як хлопчики, так і дівчатка 2, 5 та 7-го класу.


Вчитель інформатики Наталя Іщенко, яка попередньо пройшла навчання спеціального спрямування в Києві, поділилися, що працює з дітьми за експериментальною методикою та допомагає розвивати творчий потенціал. Завдяки такому подарунку школярі зможуть конструювати, моделювати та програмувати роботів. Діти отримають надзвичайні знання, досліджують наукові секрети, пізнають основи робототехніки та IT-технологій. Під час робототехніки учні практично застосовують знання точних наук, а також розвивають ще одну важливу навичку - завжди доводити справу до кінця. Дитина ще в школі може розвиватись у професії, яка не тільки престижна у світі, а й дуже цікава.


 


Микита зараз навчається у 7Б класі, захоплюється конструкторами і мріє що його роботи будуть рухатися і робити якісь дії. На сьогодні разом з братиками зробили будинок, який відкривається на дві половини.


- Будівлі в мене виходять такі, що розкриваються на дві частини. Зараз ми робимо в будинку інтер'єр. - поділився учень 7-го класу Микита.


Поки діти конструюють невеличкі технологічні поробки, але в майбутньому планують створити роботів, які допомагатимуть лікувати, будувати та досліджувати навколишній світ.


Саме на таких дітей очікують на «Кременчуцькому заводі технічного вуглецю». На сьогодні на підприємстві вже автоматизовано 90% технологічних процесів.


 


- Ми зараз готуємо майданчик під будівництво нових технологічних процесів, які будуть повністю автоматизовані. Й будуть повністю враховані технологічні новинки, які будуть екологічно безпечні. Це останні світові розробки, які врахуємо при будівництві. Поки побудуємо старшокласники вже будуть готові впроваджувати й працювати на нових лініях. - додав Вячеслав Яворський.


Завдяки підтримці соціально-відповідального бізнесу діти зможуть реалізувати власні проекти, втілювати їх в життя, розвивати креативне мислення. Такими кроками виховується прогресивна молодь Кременчука, яка розвиватиме наше місто та Україну.

Автор: На правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх