Завітай у живий музей вергунів!

11.06.2018, 11:20 Переглядів: 5 996


ЛІТО - найкраща пора для відвідування ЖИВОГО МУЗЕЮ ВЕРГУНІВ. Особливо популярні шкільні тури, адже в розгарі  - шкільні табори. Приїздіть і ви! 


 


ЖИВИЙ МУЗЕЙ ВЕРГУНІВ - це музей, де можна не тільки дізнатися про історію виникнення, а й послухати легенди про вергуни, не тільки подивитися на експонати, а й зробити їх разом, поселфитися з ними та ще й ...... з'їсти!

В живому музеї вергунів популяризую гастрономічний бренд Кременчуччини - КРЕМЕНЧУЦЬКІ ВЕРГУНИ. Приїздіть - скуштуйте!


Запрошення почну трішки з історичного походження вергунів.
З'явилися у нас вергуни на початку 19 століття. Популярність набуло печиво у другій половині 19 століття і тільки серед селян, в ужиток у городян вергуни прийшли на початку 20 століття.
Як правило, вергуни готували люди не багаті, міщани, службовці, студенти на таких гулянках, де всі скидалися по копійці і готували на всіх просту їжу. Продукти сюди йдуть не дорогі, а печива виходить багато. Часу витрачалося мало, посуд окремо теж не потрібно, так що вигідно було готувати з усіх боків. Також це печиво було дуже популярним ласощами у ченців, так як є його дозволялося навіть в період посту, тому що воно не містило тваринних жирів.
У середині та на кінець 20 століття вергуни готували все рідше, тому що в магазинах почали продавати недорогі промислового виробництва солодощі. Поступово рецепти стали забуватися, особливо з відходом старшого покоління.
У наші дні стає все популярніше стежити за своїм здоров'ям, а значить і домашня випічка з натуральних продуктів повертається на обідні столи. На гастрономічну карту України нанесено її борщ, і полтавські галушки, і вареники, і сало.... Кременчуцькі вергуни також є генетичним гастрономічним кодом нашої нації.


Чому КРЕМЕНЧУЦЬКІ? - скажете ви, адже вергуни поширені майже по всій Україні... Коли зацікавилася і почала проводити етно-вивчення, то виявилося, що саме в нашому Кременчуцькому регіоні це печиво набуло найбільшого поширення. Та й є саме кременчуцький рецепт (якщо приїдете до нас у музей ,то дізнаєтется). Рецептів вергунів дуже багато, в кожній сім'ї готують їх по -своєму. Зазвичай всі вони є солодкою випічкою.


А от особливістю вергунів, які готувалися в моїй сім'ї є те, що рецептів безліч (треба колись сісти та порахувати)- і на дріжджах і без, і на молоці, і на сироватці, і на кисляці, і на горілці, і на вині, і пісні на воді, і пухкі, і хрусткі, і овочеві, і фруктові, і гострі ....і що саме цікаве - мої предки готували не тільки солодкі, а й солоні вергуни. А копчені з салом та сливами у вензарні на фруктових дровах - це взагалі авторський рецепт нашої сім'ї.


А в вашій сім'ї крутять вергуни? А вергуни з печі їли? А смажені на кабиці? А на глиняній дупці? Що? Ні?!
Тоді мерщій до нас - у ЖИВИЙ МУЗЕЙ ВЕРГУНІВ! Живий - тому що експонати в нас не мертві під склом, а живі, бо ожили їх стародавні автентичні рецепти, народилися нові рецепти, якими ми ділимося без усіляких секретів, експонати живі, бо народжуються перед вами, експонати живі, бо їх живо можна з"їсти.

А ще живий, тому що ми здатні переміщатися не тільки в часі, а й у просторі. Тож, якщо у вас наразі немає можливості відвідати наш музей у нас, то ми приїдемо до вас - і в Жмеринку і в Америку)))). Недарма ж наш музей -  МАНДРУЮЧИЙ.


ВАРТІСТЬ ТУРУ- 90 грн./чол (для дітей), 190 грн/чол (для дорослих), при групі від 10 чоловік. На колективні відвідування школярів на період канікул - вартість 40грн./чол


До вартості туру "ЖИВИЙ МУЗЕЙ ВЕРГУНІВ" входить:
1. Історичний екскурс (історія виникнення вергунів , легенди, приказки про вергуни, тощо)
2. Знайомство з рецептами вергунів.
3. Майстер-клас приготування вергунів в КУХОВАРНІПРОСТОНЕБА та веселі кулінарні розваги разом з гостями.
4. Смакування вергунами (2 порції (солона та солодка) та пригощання до вергунів (вітамінний чай, варенуха).
5. Фотосесія на згадку.
6. Приємні сюрпризи та хороший настрій.


Додаткові послуги:
- додаткові страви та напої (попередньо обговорюємо при замовленні туру) ;
- диплом "ВЕРГУННИХ СПРАВ МАЙСТЕР";
- здійснення покупок в сувенірній лавці;
- ШОУ ГІГАНТСЬКИХ ВЕРГУНІВ;
- майстер-клас з рукоділля;
- етно-ігри, етно-дискотека;
- тимбілдінг;
- професійна фотосесія;
- трансфер.
Екскурсія до музею може стати чудовим подарунком (маєте можливість придбання сертифіката), доповненням до сценарію або, навіть, повноцінним проведенням днів народжень, колективних подій, як для дітей,так і для дорослих.
Приїхавши до ЖИВОГО МУЗЕЮ ВЕРГУНІВ, ви не побачите помпезної будови з колонами та експонатів під склом - ви побачите живу історію нашого народу, яку ми разом з вами будемо творити та відтворювати ПРОСТОНЕБА!


Дізнатися подробиці та замовити тур ви можете за тел. 067-771-38-55, 066-003-02-82, ?вайбер - 067-771-38-55.
Попереднє замовлення та повідомлення про візит ОБОВ'ЯЗКОВЕ.
Чекаю всіх, хто кохається в українській гастрономії та по-справжньому цінує спадщину нашого народу.


https://www.facebook.com/VERGUNETS/


Автор ідеї та власниця музею-Надія Михайлова.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх