Кременчуцький боєць "Душман" потребує коштів на операцію

1.04.2016, 11:51 Переглядів: 8 973

Кременчуцький боєць "Душман" потребує коштів на операцію

На проведення шунтування необхідно близько 60 тисяч гривень

Кременчуцький боєць Микола Новак з позивним "Душман" потребує коштів на операцію. До редакції "Телеграфу" звернувся боєць 92-ї бригади по допомогу.

 

-  Після діагностики серця виявилося, що у мене проблеми з судинами і необхідна операція (коронарне шунтування). Операцію можуть провести або у Харкові або у Києві в інституті ім. Амосова. На проведення операції необхідно близько 30-60 тисяч гривень. 

 

Кременчуцький боєць "Душман" потребує коштів на операцію

Виписка з лікарняного

 

Микола Новак родом з Піщаного. До української армії потрапив з 4-ю хвилею мобілізації. У Миколи був військовий досвід, адже протягом 1988 року в Афганістані допамагав вивозити військову техніку. Згодом працював у лісництві. Після розпаду СРСР пішов служити в армію Російської Федерації.

 

- Пройшов “гарячі точки”, серед яких була Чечня. Там люди також боролися за свою свободу та незалежність. Таких хлопців, як я наказом відправляли туди, від наказу нікуди не подінешся, - розповів Микола.

 

Після поранення Микола Новак написав заяву на звільнення і повернувся додому в Україну.

 

- Коли прийшла біда в Україну, у складі 92-ї бригади захищав на передовій Луганщину.

 

На задньому плані фото краєвид Трьохізбенки (Луганська область)

 

- Страшно коли в тебе летять міни та “гради”. Багато залежало від наших бійців, які взяли на себе відповідальність. Спілкуватися з російськими військовими мені не довелося. У нас є підрозділ розвідки, який цим займався. Одним з таких розвідників є кременчужанин з позивним "Ольха".

 

 

Якщо раніше близько 70% місцевого населення Луганщини підтримували Росію, то зараз ситуація змінилась. Люди розуміють, що так звані “ЛНР” та “ДНР” нічого хорошого не віщують.

 

Допомогою, яку нам надсилали волонтери, ми ділилися з місцевим населенням. Згущене молоко, печиво, тушонку та борошно відвозили у дитячі заклади. Навіть траплялися іграшки, які дарували дітям, щоб принести хоч якусь радість.

 

Були історії коли викрадали дітей односельці, які перейшли на сторону “ЛНР”. Вони потребували коштів або вимагали перейти на їх сторону. Вони говорили брати гроші у “бандерівців” і віддати їм. Викрадали дітей навіть з церебральним паралічем, які не мали змогу ходити. Приходилося нашим підрозділам МВС домовлятися про повернення дітей батькам.

 

"Душман" захищав нас на лінії вогню, пройшов неушкодженим десятки боїв в зоні АТО. А тепер він потребує нашої підтримки. Щоб повернутися до повноцінного життя йому потрібна вартісна операція.

 

Реквізити для допомоги:

Картка банківського рахунку ПриватБанк: 4149 4978 1782 4230

МФО 305299

ЄДРПОУ 14360570

 

Станом на 28 березня вже зібрали 15 тисяч гривень. 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх