На Кременчуцький НПЗ на 58 годин зупиняють подачу нафти

4.08.2015, 12:17 Переглядів: 6 957

На Кременчуцький НПЗ на 58 годин зупиняють подачу нафти

Сьогодні о 20:00 почнуться роботи з ремонту нафтопроводу "Укртранснафта" - Р.Сидорак, тимчасовий в. о. Гендиректора ПАТ "Укртранснафта". Тим часом в центрі Кременчука четвертий день триває пікет працівників самого заводу ("Укртатнафта")

Сьогодні, 4 серпня, ПАТ "Укртранснафта" зупинить подачу нафти на Кременчуцький НПЗ. Про це заявив тимчасовий виконувач обов’язків Генерального директора ПАТ "Укртранснафта" Роман Сидорак в ефірі програми "Експертна тема" на 5 каналі:

 

 

- Було прийнято рішення, що можна експлуатувати цей нафтопровід на малих режимах, на малих тисках, щоб не виникло надзвичайної ситуації, і в подальшому замінити цю ділянку (там було скупчення кількох дефектів, а цей один і найбільший) шляхом вирізання нафтопроводу частини труби й заміною на нову, - заявив Роман Сидорак. - Запланована ця заміна на 4 серпня. І знову ж таки ми зупинимося на 58 годин, розрахунковий час заміни – 58 годин. Зараз у ці дні проводяться заходи для відкачки з цієї ділянки нафтопроводу нафти, щоб вона була порожньою, щоб можна було замінити, а потім знову закачати.

 

- Ви сказали, що це плановий. Тобто це раніше було внесено у якусь документацію, що саме в ці дні буде робитися така подібна перевірка. Відповідно й зараз ви анонсуєте, що 4 серпня буде призупинено знову подачу чи прокачку?

 

– Так, ви все правильно кажете. Проводиться внутрішньотрубна діагностика нафтопроводу, визначаються місця, ділянки нафтопроводу до метра, де є можливі каверни, дефекти, тріщини і складається план ремонту на рік. Критичні – одразу, менш критичні – поступово. І також на цей рік було заплановано заміну ізоляції на цьому нафтопроводі. Коли проходить заміна ізоляції, знімається старий шар, наноситься новий ізоляційний шар. Паралельно по карті, яка була складена з тих дефектів, іде огляд, діагностика тих дефектів, заміна, і далі йде ізоляція нафтопроводу. У планах ця ділянка – це є 10 км на цілий рік – з 136 по 146 км необхідно замінити ізоляцію.

 

- Це все в напрямку до Кременчуцького, правильно?

 

– Так, це ця труба. Біда в тому, що цей нафтопровід є єдиним. Він експлуатується з 1966 року. Відповідно, чим старша труба, тим більше потребує догляду. Є паралельний нафтопровід, який зараз простоює, заповнений консервантом. І ми пропонували нашим партнерам – як і "Укрнафті", так і "Укртатнафті", щоб цей нафтопровід слугував резервним, і для того його треба заповнити технологічною нафтою. Технологічна нафта, яка була у цьому нафтопроводі, була свого часу попередниками викачана на Кременчуцький НПЗ і зараз перебуває з консервантом.

 

- Є можливість викачати його назад?

 

– Так, у нас є всі заходи. Тільки біда в тому, що нам "Укртатнафта" відмовляє в поверненні нафти. Утримання – я б вже сказав, що це не зберігання нафти, а утримання, - державі коштує кожен день 2,5 млн грн.

 

Як розповів "Телеграфу" Віталій Величко, керівник філії "Укртранснафти" у Кременчуці, роботи із заміни ділянки магістрального нафтопроводу "Глобинсько-Розбишівська-Кременчук" будуть розпочаті сьогодні о 20:00. 

 

На Кременчуцький НПЗ на 58 годин зупиняють подачу нафти

 

За матеріалами 5 каналу

Автор: Юлия Волынская Джерело фото: 5 канал
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх