Роковини влади мера Бабаева: мінуси

4.11.2011, 13:18 Переглядів: 6 362

Роковини влади мера Бабаева: мінуси

Рік тому, 31 жовтня, на виборах міського голови переміг Олег Бабаєв. "ТелеграфЪ" вирішив проаналізувати роботу нового мера і вказати, що, на нашу думку, він зробив за рік корисного, а в чому помилився

"ТелеграфЪ" вже написав про плюси в роботі мера, тепер читайте про помилки.

 

Війна з дитячою лікарнею


Кременчуцька дитячa лікарняКременчуцька дитячa лікарня

 

Кожен кременчужанин, який не бажає уславитись як Бармалей, скаже, що діти – це сенс життя, і перш за все піклуватися треба про них. Подивимось, як піклується про них мер та його команда. В Кременчуці працює велика дитяча лікарня. 14 вересня, на засіданні опікунської ради, головний лікар дитячої лікарні пан Попенко повідомив, що закладу конче необхідні два апарати для штучної вентиляції легень дітям до двох років. Кожен апарат коштує близько 200 тисяч гривень, таких грошей лікарня не має, тому звертається по допомогу до міської влади та депутатського корпусу. Чи отримала лікарня апарати? Ні, не отримала. Замість цього «нагоняй» отримав її головний лікар.  Міський голова пан Бабаєв   заявив: «Из 365 дней в году – он (Попенко) 150 дней отсутствует на рабочем месте. Какой это главврач?!» «ТелеграфЪ» з’ясував, що мер значно перебільшив цифру – за рік пан Попенко був відсутній на робочому місці 63 робочих дні, 42 з них – це тарифна відпустка. Втім, такі деталі ситуацію не змінили.  Два тижні тому пан Попенко звільнився з посади головного лікаря. А чи отримала лікарня від мерії два апарати для вентиляції легень дітей до двох років? Ні, не отримала. Дивна стратегія, чи не так? Замість того, щоб шукати кошти на медтехніку, владна команда  піддала публічному цькуванню головного лікаря, який розповів про проблеми лікарні. Який у цьому сенс?


 Сенсу ніякого. Але є одна суттєва, на нашу думку, деталь. Опікунську раду дитячої лікарні очолює директор ВАТ «КЗТВ» (Кременчуцький завод технічного вуглецю) пан Яворський. Він просив членів опікунської ради дозволити йому скласти повноваження – адже йому не вдається знайти спільну мову з міським головою паном Бабаєвим у вирішенні проблем лікарні. Рада залишила пана Яворського на посаді. Цю позицію підтримав і головний лікар пан Попенко.  Нині він вже не головний лікар. Нагадаємо, пан Яворський на заводі техвуглецю представляє інтереси акціонера пана Балдіса. А пан Бабаєв відстоює інтереси іншого акціонера – пана Жеваго.  Влітку минулого року преса тільки й робила, що моталася на скандальні збори акціонерів заводу техвуглецю, де інтерв’ю давав і пан Бабаєв, і пан Яворський. От і виникає питання: цькування головного лікаря – це заради дітей чи заради бізнесу?

 

Дорогий каприз


 Кременчуг. Стадион в Городском саду.


Дорогим капризом, на думку «Телеграфа», став стадіон у Міському саду.  Ініціатор його будівництва – пан Бабаєв. У 2008 році він заявив: «Я принимаю решение строить стадион в Городском саду!». Стадіон будували для потреб комунальної футбольної команди «Кремінь» – пан Бабаєв її почесний президент. Коли починалося будівництво, він, як нардеп, обіцяв – знову-таки на трибуні, на сесії міської ради – привезти  від прем’єр-міністра пані Тимошенко п’ять мільйонів гривень на будівництво стадіону. Обіцяв і не привіз. Гроші довелось брати з міського бюджету. Трохи підкинула область і спонсори. Футбольне щастя коштувало близько 10 мільйонів гривень. І це було б нормально, коли б стадіон вирішив проблему, заради якої зводився. Та він її не вирішив. За вимогами ПФЛ, команда «Кремінь» мала би тренуватися та проводити ігри на трав’яному полі. А стадіон має штучне покриття. Отже, потрібен ще один. Міська влада хотіла б, щоб ним став стадіон «Політехнік». Але це великий стадіон, утричі більший за той, що в Міському саду. Його реконструкція коштуватиме значно дорожче. Уявіть лише, в яку суму обійдеться величезне трав’яне поле з системою підігріву .  А гроші знову потягнуть з міського бюджету, бо на спонсорів та на пана Азарова надія слабка. Питання: а у бюджеті Кременчука є кошти, щоб забабахати підряд два стадіони? І наскільки це сьогодні доречно?

 

уборка роз по ул.Ленина


Операція «Дуже мертві троянди»


Прийшовши до влади, нова команда оголосила, що виділить на озеленення міста рекордну суму – 500 тисяч гривень. А клумби прикрасять гарнющими квітами – а не тими бридкими чорнобривцями, що саджали при старому міському голові. Постачальником посадкового матеріалу стало підприємство «Голландські троянди», пов’язане з родиною першого віце-мера пана Погрібного.  Міський голова пан Бабаєв взагалі вимагав, щоб місто засадили трояндами.  Мер сказав – команда кинулась виконувати. Клумби біля мерії та вздовж вулиці Леніна оперативно засадили трояндами. Вони були дуже мертві і дуже нахабні – жодна не розквітла, хоча мер сказав «квітнути»!  Троянди швиденько повисмикували і посадили пеларгонію ампельну.  Пеларгонії дуже витривалі, але цього разу вони дружно померли. Працівники комунального підприємства повисмикували і їх, та засадили клумби традиційними чорнобривцями. Ці вижили. Питання: навіщо було заривати в землю стільки бюджетних коштів, щоб зрештою висадити чорнобривці?


Невиконані обіцянки


Вибори – час суцільної хорової брехні. Та дивний народ все одно вірить, а потім обурюється.  Кандидат Бабаєв та його «молодая команда» в останній тиждень перед виборами надрукували бюджет 2011 року. Вони обіцяли на 70% збільшити фінансування міської медичної галузі; у 1,5 рази більше коштів виділити на галузь культури та платити лікарям і педагогам муніципальні надбавки до посадових окладів. Кременчужани повірили і обрали кандидата Бабаєва. А потім – замість муніципальних надбавок – працівники культури, музейні працівники та бібіліотекарі півроку змушені були ходити по черзі у неоплачувані відпустки «за власний рахунок».


Зміна політичної орієнтації


На вибори міський голова пан Бабаєв йшов від партії «Батьківщина» (блок БЮТ). Членом БЮТу він став ще в часи помаранчевої революції. Поки його політична сила була при владі, залишався БЮТівцем. А вигравши вибори у Кременчуці, на першій же сесії міської ради повідомив, що виходить з партії «Батьківщина». БЮТ зараз не при владі, тож стратегічні вигоди такого кроку зрозумілі. Зрозуміло і те, що про будь-які політичні принципи тут мова не йде. Це просто бізнес.

 

ПО ТЕМІ: 

Роковини влади мера Бабаева: плюси

 

"Кременчуцький ТелеграфЪ" проаналізував роботу нового мера і вказав, що, на нашу думку, міський голова зробив за рік корисного, а в чому помилився. Та це лише наша точка зору. Залишайте свою думку щодо роботи Олега Бабаєва на посаді мера у коментарях.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх