Кременчуцькі школярі, що підуть до першого класу в 2018-му, навчатимуться 12 років

16.12.2016, 07:04 Переглядів: 4 176

Зарплати вчителів збільшаться на 50 відсотків, а навчання у школах стане 12-річним

Кабмін прийняв постанову про підвищення оплати праці вчителів на два тарифних розряду, а також концепцію реформи середньої школи «Нова українська школа», яка передбачає перехід на 12-річне навчання, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Прем'єр-міністр Гройсман зазначив, що зарплати вчителів таким чином збільшаться на 50 відсотків.

 

 

- Заробітна плата вчителя зросте до 50 відсотків. Звичайно, це рішення може бути реалізоване тільки тоді, коли буде прийнятий державний бюджет на 2017 рік, - сказав він. - Сподіваємося, що парламент на наступному пленарному тижні прийме український бюджет, і ми з 1 січня вже почнемо фінансувати підвищену заробітну плату, - додав прем'єр.


Що стосується реформи середньої школи, то передбачається перехід на 12-річне навчання і старт нової української школи вже в 2018-2019 навчальному році.

 

Міністр освіти розповіла, що процес навчання поділять на періоди: початкова школа - чотири роки, базова середня школа - п'ять років і профільна середня школа - три роки.

 

На початковому етапі діти адаптуватимуться до шкільних процесів. Базову середню школу перейменують в гімназії, і тут будуть свої особливості навчального процесу. Етап профільного навчання поділять на два цикли.

 

 

Нововведення передбачає впровадження декількох компонентів. У школярів під час навчання будуть формувати компетентності, що дозволить їм успішно самореалізуватися в суспільстві. У новій системі орієнтуватимуться на потреби учня, а також на партнерство між школярем, учителем і батьками.

 

 

Школи отримають більшу автономію в процесі навчання. Це стане можливим після проведення децентралізації для навчальних закладів. Кожна зі шкіл отримає рівну кількість державних коштів, що забезпечить доступ дітей до якісної освіти.

 

 

Концепція передбачає перехід від школи знань до школи компетенцій.

 

- Це не означає, що в школі пропадуть знання. Знання зараз накопичуються з драматичною швидкістю - діти не йдуть до школи за знаннями, для цього є інтернет, дуже багато різних ресурсів. Їх треба навчити, як ці знання використовувати, класифікувати, як відрізнити добро від зла і як знайти ті знання, які тобі потрібні для вирішення індивідуальної життєвої ситуації або професійного виклику, - сказала міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: Ellegirl.ru
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх