«Коли вже почне діяти норма закону, яка визначає, що все, що збудовано до 2003 року, повинно бути узаконене»?

19.08.2011, 16:55 Переглядів: 3 297 Коментарів: -2

- У місті багато гаражних кооперативів. Коли вже почне діяти норма закону, яка визначає, що все, що збудовано до 2003 року, повинно бути узаконене та безкоштовно видані документи на право власності? Куди не підеш – ніби головою об стіну. Ходив в МБТІ, документи показував – і нічого.

ОЛЕКСАНДР ЯКОВИЧ 

 

Відповідь: «Згідно з п.9 розділу V "Прикінцеві положення" Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" прийняття в експлуатацію збудованих до 31 грудня 2009 року індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків І та ІІ категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, здійснюється безоплатно інспекціями державного архітектурно-будівельного контролю.


Порядок прийняття в експлуатацію таких об'єктів визначається центральним органом виконавчої влади з питань будівництва, містобудування та архітектури — Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 24.06.2011 № 91 затверджений Порядок прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків І та ІІ категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж та зареєстрований в міністерстві юстиції України 11 липня 2011 року за № 830/19568.
Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування та діє до 30.01.2013.
Станом на 25.07.2011 вищенаведений наказ не є чинним.


Додатково повідомляємо, що дія Порядку... не розповсюджується на самочинно збудовані гаражі, які розташовані за межами присадибних ділянок».
(Із відповідей міської влади, адресованих нашими читачами міському голові, закінчення)

 

Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: -2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх