Porsche розірвав на шматки трьох чоловік

7.04.2008, 21:32 Переглядів: 4 062

Porsche розірвав на шматки трьох чоловікНа початку другої години ночі, 5 квітня, у районі меморіалу «Вічно живим» Porsche Cayenne S на смерть збив трьох пішоходів. Після цього автомобіль виїхав за межі проїжджої частини і наїхав на електроопору. Водій автомобіля – директор одного з приватних підприємств – затриманий і зараз перебуває у лікарні..

Porsche розірвав на шматки трьох чоловік

Автівку, що збила трьох чоловік, зупинив стовп

Жахлива аварія пригода забрала три людських життя і залишила без батьків чотирирічну дитину. Престижний і дуже дорогий автомобіль Porsche Cayenne S, за кермом якого сидів директор приватного підприємства, рухаючись близько першої години ночі  вулицею 60 років Жовтня від центру міста в напрямку Молодіжного, збив насмерть трьох пішоходів.

– Переходили вони дорогу на пішохідному переході, або ж поза його межами, поки не відомо. Це встановить експертиза, – заявив в.о. начальника міської міліції Віталій Шиян.

Як розповіла в.о. інспектора центру громадських зв’язків Людмила Титаренко, після того, як машина збила людей, вона виїхала за межі проїжджої частини дороги та врізалася в електроопору, розташовану ліворуч розподільчої смуги. Внаслідок ДТП пішоходи (подружжя: 29-річний чоловік та 25-річна жінка, а також 31-річний чоловік) загинули на місці події. Закривавлені шматки їхніх тіл були розкидані по проїжджій частині. Спочатку правоохоронці навіть не змогли ідентифікувати тіла загиблих. Першим упізнали чоловіка, у якого при собі були документи.

33-річний водій та 42-річний пасажир автомобіля зазнали тілесних ушкоджень і були доставлені до лікарні.

– Обидва були госпіталізовані з закритими черепно-мозковими травмами, струсом мозку, а також ударом лоба і закритим переломом носа. Експертизи покажуть, чи був водій і потерпілі п’яними, чи міг чоловік за кермом уникнути наїзду і з якою швидкістю він рухався, – заявив інспектор сектору зв’язків із громадськістю УДАІ УМВС України в Полтавській області Олександр Башлій.

Крім того, в міськуправлінні міліції розповіли, що  розбитим склом автівки водієві було пошкоджено око, тепер у нього проблеми із зором.

 

Водій відмовився від огляду

Відповідь на питання, чи були пішоходи напідпитку, відповідна експертиза дасть не раніше, ніж за місяць. Про це розповіла заступник начальника відділу розгляду ДТП слідчого управління УМВС області, капітан міліції Надія Горошко. Стан здоров’я водія буде встановлено швидше.

– На місці аварії водій відмовився проходити огляд. Аналіз крові на наявність алкоголю та інше у нього було взято лише наступного дня, після порушення кримінальної справи. Десь через тиждень (а може і більше) стане відомо, чи був у нього в крові алкоголь і чи вживав він наркотики, – каже пані Горошко.

– Те, що він відмовився пройти огляд, є  обставиною, що обтяжує  провину, – зазначив Віталій Шиян.
Щодо інформації каналу «1+1» про те, що автівка мчала зі швидкістю 180 км/год, то в міліції також поки не беруться назвати швидкість руху.

– Гальмового шляху у нього не було. Автомобіль стрибав з дороги по бордюрах і клумбах, поки не врізався у стовп. Водій, мабуть, не бачив, куди їде, бо спрацювали подушки безпеки, які затулили йому огляд дороги, – каже пан Шиян.

За його словами, водій зараз перебуває у лікарні під вартою. До нього допускають лише жінку та адвоката.

Надія Горошко додала, що аварія сталася у той час, коли вулиця вже не освітлювалася.

 

Суд відхилив пропозицію міліції та прокуратури

На час розслідування справи міліція та прокуратура попросили суд дати дозвіл на взяття під варту підозрюваного у скоєнні ДТП водія автомобіля PORSCHE CAYENNE S. Однак у вівторок заступник голови Автозаводського районного суду суддя Володимир Міхно відмовив у  цьому проханні і продовжив строк затримання ще на десять діб.

Суддя заявив, що не зміг погодитися на арешт, бо не мав для цього достатньо підстав.

 

Що може бути водієві

За фактом ДТП було порушено кримінальну справу за ознаками ч. 3. ст. 286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що потягла за собою смерть декількох чоловік».

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років. Але…

– Якщо визнають провину водія, йому загрожує від семи до 12-ти років позбавлення волі із забороною водіння авто до трьох років. Таке покарання передбачає ч. 3. ст. 286 УПК. Причому, у разі, якщо загинуло двоє і більше людей, винний не може потрапити під амністію, –  розповів газеті «Сегодня», яка також висвітлювала на своїх сторінках кременчуцьку трагедію, київський юрист Олег Веремеєнко.

За його словами, якщо з’ясується, що загиблі переходили дорогу поза зоною пішохідного переходу, кримінальну справу закриють через відсутність складу злочину. Якщо ж водій не винен у ДТП, але був п’яним, йому загрожує адміністративне стягнення. Але і такого покарання водій може уникнути, якщо слідство затягнеться більше, ніж на півроку.

Страшна статистика

• 23 квітня 2006 року водій автомобіля Hyundai на розі вулиць 60-річчя Жовтня та Героїв Бреста збив цілу родину. Батьки та їх маленька дитина загинули. Водій із місця пригоди зник. Справу щодо порушника передано до розгляду в Автозаводський райсуд. Підозрілий водій після ДТП був затриманий, але згодом суд відпустив його. Прокуратура подала апеляцію, але суд її відхилив. Наразі підозрюваний перебуває на волі під підписку про невиїзд.

• 30 листопада 2007 року на проспекті Полтавському, на пішохідному переході в районі школи №24, легковим автомобілем Chevrolet було смертельно травмовано семирічну дівчинку. Чоловік закермом був нетверезим. Підозрюваний у скоєнні ДТП водій заарештований та перебуває у слідчому ізоляторі в Полтаві. Справа передана для розгляду в суд.

• 22 січня 2008 року, близько 20.00, у районі перехрестя вулиць Тельмана та Героїв Сталінграда, під колеса «Газелі» потрапили троє. Усі загинули. Підозрюваний у скоєнні ДТП водій заарештований та перебуває у слідчому ізоляторі в Полтаві. Справа має розглядатися у суді в квітні цього року.

Porsche розірвав на шматки трьох чоловік

Схема ДТП: 1 – місце зіткнення Porsche з пішоходами
2, 3, 4 – рештки трупів, розкидані по дорозі
5 – електроопора, в яку врізався автомобіль.

Porsche Cayenne S
• Авто здатне розвивати  швидкість з нуля до 100 км/год лише за 6,8 секунди!
• Максимальна швидкість  – 252 км/год. Має 4,8-літровий атмосферний мотор із змінними фазами газорозподілу. Потужність двигуна – 385 кінських сил (+ 45 сил).
• Модель Cayenne коштує 68,3 тисячі євро, Сayenne S – 85,7 тисячі євро, а флагман Сayenne Turbo – 136 тисяч євро.

Читачі «Телеграфа» про аварію

Розмістивши в суботу новину та відео з місця аварії на нашому сайті
www.telegraf.in.ua, редакція отримала дуже багато коментарів. Наводимо вибірково декілька з них.

Kostyy:

– Огромная просьба к редакции осветить последствия этой аварии для водителя и пассажиров. Очень хочется верить, что в этой стране есть ещё хотя бы намёк на правосудие... Я по десять раз в день проезжаю по этим лужам крови. Жутко становится, когда думаешь, что от такого люди легко откупаются.

Sergej:

– Наша пресса, может, и будет принципиальной и проинформирует нас обо всех этапах продолжения этого дела. Но наша фемида??? Ни одного громкого процесса. Да и водитель Рorche не совсем виновен. Виновны наши гнилые законы. Почему не взять пример с западных стран? В Германии мэра города оштрафовали за нарушение ПДД, в Польше высокопоставленного чиновника на шесть месяцев посадили за решетку после бокала пива, в Англии депутаты на велосипедах на работу ездят. Смешно звучит. Пока не приблизимся к Западу, так и будем ездить без правил и в любом состоянии.

Kasya:

– У погибших не было никаких шансов, хоть с переходом, хоть без него (там переходы с интервалом в 100 м, было бы удивительно, если бы водитель смог остановиться). Скорость, к ужасу, очевидна … То, что пешеходы «бежали навстречу машине со скоростью 170 км/ч», судя по комментариям, тоже никого не удивит, хотя любители НАТО, похоже, считают, что в США – суперпорядок, просто иногда в школах и супермаркетах все обожают попадать под акции расстрела чисто из желания позвездеть в криминальной хронике... Плохо то, что нечем утешить, притупить боль от потери у родных, ничего не исправить. Страшно, что каждый ходит под этим. Безнаказанность и самомнение этих водителей сеется и взращивается день ото дня!

Ющенко:

– Хватит тут руки отрывать, поджаривать на вечном огне и тд. И хватит судить..... Трагедия ужасная...... слов нет. Виноват водитель, однозначно. НО пусть это решит суд. В данной ситуации пока СИСТЕМА будет бездействать, это будет продолжаться вечно. Где ГАИ в данной ситуации? По кустам зарабатывает червончики. Где свет над проезжей частью? А нигде. Его отключают. Хотя в Полтаве он горит до 12. 00, когда солнце уже в зените, его выкл. ГДЕ дороги????? А дороги уже в карманах чиновников. Скажите кто нибудь! Может, кто-то, от кого-то, когда-то слышал, что ГАИ оштрафовало пешехода за нарушение правил? Это фантастика. А на водоканале в час пик водители играют с пешеходами в горный слалом. ГДЕ ГАИ????? Пока система не начнет хоть что-то делать для людей,а не тупо пиз.... деньги , НИЧЕГО не изменится :(

anya019:

– Ось тільки що в новинах по ’’1+1’’ показували батька одного із загиблих, так він говорив, що до нього вже приїжджали люди з пропозицією зам’яти ситуацію, що склалася... Як бачимо, механізм ’’відмазування’’ злочинців почався. Боже, допоможи правоохоронним органам і всім, хто є причетний до розслідування справи, не втратити голову від грошей, що пропонуються і ще будуть запропоновані, і таки довести, що ви захищаєте громадян, а не продаєтеся нелюдам.



<!-- http://www.telegraf.in.ua/accidents/2008/04/07/news_10386.html -->
 
Автор: editor
Теги: Нефедович
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх