Кременчужанка стала доктором економічних наук

19.06.2010, 23:52 Переглядів: 5 204
У пострадянських країнах заведено вважати, що в економіці краще розбираються чоловіки..
Пані Алла отримує відповідні документи від доктора т. н. пана Загірняка. До речі, крім вченого ступеню доктора наук, пані Алла має маленького сина. І докторську дисертацію вона писала, доглядаючи за малюком.
Фото: Дмитрий Бабец

Вони точніше розуміють її  складні  глибинні процеси.  А жінки лише вміють рахувати гроші – ті самі, які колись лежали у тумбочці, а зараз лежать на картці.  Що ж, ламати стереотипи завжди весело.  Тож  з радістю повідомляємо, що у нашому місті живе та працює жінка, яка зламала вищезгаданий стереотип і отримала науковий ступінь доктора економічних  наук.  Звуть її Алла Олександрівна Касич, вона – завідувач кафедри обліку і аудиту Кременчуцького державного університету (КДУ).  Нам також страшенно приємно повідомити, що Алла Олександрівна стала доктором  наук у 39 років.  А, за статистикою, середній вік української жінки-доктора наук – 57 років!  Гірше того, середній вік українського чоловіка-доктора наук – 61 рік!  Тепер розумієте, наскільки кременчужанка випередила своїх середньостатистичних колег? До речі, у Кременчуці жінок-докторів наук усього три.  А доктор економічних наук – одна-єдина.

Докторську дисертацію пані Алла захищала у  науково-дослідному інституті Міністерства економіки України.  Тема дисертації – «Науково-методологічні засади розвитку інвестиційно-інноваційної діяльності в Україні».  «ТелеграфЪ» поцікавився, чи є перспективи розвитку у інвестиційно-інноваційної діяльності в Україні? Пані Алла відповіла: «Я, взагалі, оптиміст. Тож, можна, я промовчу?» Ми зрозуміли, що перспективи – не дуже. Після цього залишили економіку у спокої і перейшли до гендерних питань:

– Пані Алло,  ректор КДУ професор Загірняк якось   сказав «Телеграфу», що українській жінці зробити кар’єру в науці по-справжньому важко. Це правда?

– Так, це  правда.  Дійсно, було дуже важко.

– Чому вам було важко? Тому, що світ живе за правилами, написаними чоловіками і для чоловіків?  Тому, що у чоловіків мозок крутіший і вони сильніші в науці? Тому, що на пострадянську жінку тисне стереотип «кухня, церква, дитина»?

– Думаю, важко було через першу та третю причини. Та аж ніяк не через чоловічий мозок.  Світ науки  справді живе за правилами, написаними чоловіками. Але ж ми опираємось. Жінок-науковців в Україні стає все більше.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх