Чому навчити дитину, щоб бути впевненим у її успішному майбутньому? Мала Комп’ютерна Академія ШАГ!

1.09.2020, 11:00 Переглядів: 3 748

 

Інформаційні технології, незалежно від вибору майбутньої професії, тісно увійшли в наше життя. Навіть якщо ваша дитина не збирається бути IT-фахівцем, вона повинна розбиратися в IT-технологіях, оскільки вони потрібні в будь-якій професії.


Наприклад, маркетолог - повинен розуміти і знати роботу в програмі Photoshop та розбиратися в адмініструванні сайту; продавець - вміти користуватися спеціальними програмами і пристроями; учитель - використовувати сучасні електронні способи для навчання.


Щоб мати в школі відмінні оцінки - потрібно розбиратися в IT: зробити класну презентацію, порахувати інформацію в Excel, знайти потрібну програму в Інтернеті і встановити її на домашній комп'ютер.


Вчені називають дітей, що народилися після 2000 року, поколінням Z або цифровим поколінням:
- вони завжди онлайн;
- у них вроджений навик багатозадачності;
- половина сучасних дітей використовує YouTube і соціальні мережі для навчання;
- 2/3 дітей впевнені, що за допомогою сучасних технологій вони можуть вирішити будь-яке питання або завдання;
- 3/4 не планують все життя працювати на роботодавця, хочуть відкрити свою справу.


 

ЩО БАЖАЮТЬ НАШІ ДІТИ?


Комп'ютерна освіта несе користь нашим дітям. Але часто ми стикаємося з нерозумінням, закритістю, грубістю або байдужістю дітей до занять, які їм пропонуємо. Що ж робити?


Наші діти не такі, якими були ми. Вчені встановили, тренди - це те, що займає дітей в даний час.


Мультфільми. Не можна стверджувати, що сучасні мультфільми завдають шкоди, але у той же час перегляд таких фільмів не несе і користі, в більшості - це просто веселе проведення часу.


Комп'ютерні ігри. Гра в «танчики» нічого корисного, крім веселого проведення часу не дасть. Але є корисні ігри. Наприклад – Minecraft. Вона розвиває у дітей логіку, алгоритмічне мислення і навички планування.


Компанія Майкрософт купила цю гру за 4 млд. $. Вона реалізує масштабний проект на заході по впровадженню гри в програму шкільних предметів. Вони впевнені, що діти набагато краще будуть засвоювати точні науки через звичний і зрозумілий інтерфейс Minecraft.


Блогінг. Можна годинами витрачати час на даремний перегляд чужих блогів, а можна створити канал «Лучшие Подружки». Вони знімають цікаві сюжети на різні теми. Їх відео набирають мільйони переглядів, дівчатка заробляють більше ніж їх батьки.


Месенджери і соціальні мережі. Замінюють живе спілкування. Дитині зручніше написати «ок» або надіслати смайлик. Дорослі теж менше спілкуються наживо.


Для сучасних дітей комп'ютери та Інтернет - невід'ємна частина життя, як для нас поїсти або попити. Саме тому вони так швидко розбираються в нових програмах, вміють швидко переключатися між завданнями на смартфоні. І в цьому у них величезний потенціал і великі можливості в майбутньому.


Існує професійна область, куди постійно потрібні фахівці і де платять високі зарплати, як раз за вміння вирішувати завдання за комп'ютером. Це сфера IT.


У кожному захопленні є даремні і корисні можливості. Небезпека виходить не від комп'ютерів та Інтернету. Питання в тому: чим діти займаються за комп'ютерами і що вони дивляться в Інтернеті.


 


IT-освіта дає можливість отримати максимальну користь від того, що дитина сидить за комп'ютером. Це спосіб - розкрити потенціал дітей і забезпечити їм щасливе майбутнє в сучасному цифровому світі. Це один з тих ключиків, як поєднати інтереси батьків, щоб дати дітям дорогу в життя і у той же час, врахувати бажання дитини, щоб вона нас почула.


ЯКІ Є НАПРЯМКИ НАВЧАННЯ В IT?


На вході немає будь-яких вимог до базових знань дитини, діти починають з нуля і кожен напрямок вивчають від простого до складного.


3Д-дизайн і 3D друк. Діти на заняттях моделюють улюблених персонажів, казкові замки, конструюють катапульти і багато іншого. Створені проекти студенти роздруковують на 3Д-принтері.


У навчанні застосовується проектний підхід. Зроблено це для того, щоб студенти розуміли, навіщо їм ті чи інші знання і як їх можна використовувати на практиці.


 

Програмування - найбільший сектор у сфері IT. При навчанні дітей програмуванню, застосовується унікальна методика через створення комп'ютерних ігор.


Етапи цієї методики:


Етап перший - розробка ігор в Kodu Game Lab, де діти розберуться, що таке алгоритми і зможуть писати найпростіші з них. Діти в даному предметі освоюють візуальне програмування.


 


Етап другий - вивчають мову програмування Скретч. Найпопулярніша освітня мова, міжнародний стандарт. З цієї мови починається шкільна програма на заході. Тут алгоритми складніше: з'являються цикли, оператори та інші програмні команди. Розробляють ігри в 2Д.


 

Після проходження перших 2х етапів, починаємо думати про практичну користь програмування. Діти вивчають мову програмування Пайтон. Як технологія, Пайтон відносно молода мова, але сьогодні вона стрімко набирає популярність в IT-компаніях, так як вона дуже функціональна. Діти на заняттях будуть змінювати світ Minecraft зсередини, писати для нього моди.


 

Робототехніка. Чому в програмі робототехніка? Тому що за роботами майбутнє.


Вчені прогнозують, що до 2030 року кількість роботів і людей зрівняється. В ООН вже почали розробляти документи про права роботів. В Японії вже є роботи офіціанти. Будуть потрібні фахівці, які вміють конструювати і програмувати роботів.


Доведено, що за допомогою робототехніки, діти покращують успішність в точних науках: математиці і фізиці. Якщо в майбутньому дитина вибере професію інженера, то він буде краще розбиратися в конструюванні і проектуванні.


На заняттях використовують робототехніку Лего. Це міжнародний стандарт в освітній робототехніці. Вона дуже популярна в усьому світі і в нашій країні. В цьому напрямку діти вивчають: конструювання роботів; програмування роботів.


 

Веб дизайн. Сьогодні у кожній компанії є свій сайт. Їх потрібно розробити і зробити привабливими. Веб-дизайн - популярний сучасний напрям в IT. Діти навчяться робити сайти-візитки, лендінги, багатосторінкові сайти.


Починаємо напрямок, від простого до складного, з вивчення конструкторів сайтів - викс-ком і вордпресс.


 

Далі переходимо на більш складні комерційні технології, але найпопулярніші в професійному співтоваристві - це HTML 5, CSS 3 та JS


 

Фотографія. Діти проходять мистецтво фотографії та відпрацьовують навички роботи в растровій графіці в програмі фотошоп. З проектів роблять колажі, накладають ефекти на фото і виконують проекти з фотомонтажу.


Мультфільми. Навчяться створювати мультфільми, анімацію та відео. Накладати спецефекти, монтувати відеоряд, робити кліпи і трейлери.


Ютуб наведено як приклад точки застосування знань в предметі «Блогінг».


Ми розповідаємо, що таке сценарій, вчимося їх писати, вчимося красиво оформляти свій блог і дізнаємося секрети для просування блогу і набору підписників.


Результатом навчання стає власний блог, який діти ведуть і наповнюють цікавим контентом.


У спеціальній програмі діти навчаються створювати мобільні додатки.


Start-up, основи менеджменту, маркетингу, фінансів. У цьому блоці молоді люди створюють свій перший бізнес. Навчимо їх основам фінансової грамотності, менеджменту і маркетингу. Розповімо, що таке Start-up та дамо найпопулярнішу в IT сфері технологію управління проектами - методологію Еджайл.


Результатом проходження цього предмета у дитини буде готовий бізнес-план його проекту.


У нашій програмі приділяється увага розвитку soft skills або особистісним навичкам ефективності. Навички soft skills ще називають соціальними навичками. Вони допомагають бути успішними в житті, а для того, хто націлений зробити кар'єру до начальника або керівника - без них нікуди.


На уроках викладачі активно використовують такі завдання - як підготувати презентацію і захистити її перед одногрупниками.


 


Що це дає для особистісного розвитку дитини?


- У дітей розвивається впевненість у собі і вони сміливо виступають перед публікою.


- Розвивається навик ефективно піднести себе або свій проект.


- На захисті проектів відпрацьовується вміння аргументовано відстоювати свою точку зору.


-На заняттях активно застосовуються завдання на командну роботу.


Діти проходять матеріал, закріплюють його на практиці, далі діляться на команди і виконують різні завдання. Це розвиває у дітей:
- навички міжособистісного спілкування і взаємодії;
- вміння знаходити спільну мову з іншими людьми;
- командна робота розвиває лідерські якості;
- розуміння що таке відповідальність, коли від твого шматочка проекту залежить загальний командний результат.


Навчаючись IT технологіям, діти пробують себе в різних професіях: програміст, дизайнер, інженер, розробник сайтів. Через деякий час дитина може відчути і зрозуміти, яка діяльність йому ближче, де у нього виходить краще і до чого лежить душа.


У ранньому віці у дитини буде можливість зробити усвідомлений вибір професії, щоб в майбутньому заробляти на тому, що приносить задоволення. Навіть якщо дитина вирішить працювати не в сфері IT, той величезний багаж знань, який вона отримає, створить потужну платформу для успішного майбутнього і дозволить випередити однолітків в професійному розвитку.



Мала Комп'ютерна Академія - це можливість знайти нових друзів, отримати унікальні знання та спробувати себе в галузі IT. Якщо Ви бажаєте забезпечити своїй дитині гідне майбутнє, запишіть її на навчання!


Триває набір у групи! Старт занять у вересні та жовтні!


Ми знаходимося: вул. Першотравнева (офісний центр Бізнес-букет), 20а, офіс 313
Більше інформації по телефонам:

+38 067 899 09 16
+38 073 797 88 17
+38 050 426 07 51


Або за посиланням:
https://kremen.itstep.org/junior_computer_academy


Автор: На правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх