У Кременчуці інваліда війни не хочуть ставити на квартирний облік

25.03.2016, 17:00 Переглядів: 4 741

У Кременчуці інваліда війни не хочуть ставити на квартирний облік

Євгену Саленку вже одного разу відмовили в квартирному управлінні, і він прийшов до ЦНАПу.

У Кременчуці інваліда війни не хочуть ставити на квартирний облік

Сьогодні, 25 березня, щоб стати на квартирний облік до Центру надання адміністративних послуг завітала сім'я Саленків.

 

Євген Саленко - командир розрахунку АГС сержант нацгвардії, який отримав поранення в жорстокому бою в Широкіно, а потім проходив тривале лікування в Маріуполі та Дніпропетровську. Зараз “Альпініст” (позивний Євгена) — інвалід війни, змушений пересуватись на візку. Разом з дружиною Світланою вони мешкають в двокімнатній квартирі Женіної мами, де, крім Євгена, прописані ще двоє його братів. Ця “хрущовка” розташована на 4 поверсі п'ятиповерхівки, що зовсім не облаштована для людей з обмеженими можливостями, і Євген щодня змушений долати чотири сходових майданчики, аби вийти або потрапити додому.

 

Щоб поліпшити житлові умови, інвалід війни вирішив стати на квартирний облік, в надії, що держава допоможе йому в скруті. Оскільки самому Євгену тяжко пересуватись, від його імені до квартирного управління ходила дружина. Там Світлані відмовили, і на чергу чоловіка не поставили, мотивуючи це тим, що одним із необхідних документів є договір найму житла. Такого договору Євген не має, оскільки прописаний в маминій квартирі.

 

Обурений таким станом речей боєць прийшов до ЦНАПу, разом з мамою і дружиною, щоб розібратись у ситуації.

 

У Кременчуці інваліда війни не хочуть ставити на квартирний облік

 

Працівники Центру заяву Євгена прийняли, але пояснили, що, скоріше за все, Альпіністу знову відмовлять. Щоби запобігти цьому, Саленкам запропонували прямо в ЦНАПі виписати Євгена з маминої квартири і прописати вже як наймача.

 

 - Розумієте, законодавством передбачено, що претендувати на житло може людина, що прописана в квартирі як винаймач житла, - пояснила керівник ЦНАПу Тетяна Печериця. - Оскільки Євген не є співвласником квартири, а тільки в ній прописаний, то від зміни виду прописки його права ніяк не зміняться.

 

Такий варіант Саленків не влаштовує — вони переймаються, що у такому випадку Женя може залишитися взагалі без житла.

 

- А раптом мама вирішить продати квартиру, поки ми стоятимемо на черзі? - Обурюється Світлана. - Або просто розірве договір? Тоді ми просто лишимось на вулиці.

 

У ЦНАПі пояснюють, що мама Євгена, як власниця житла, і так може в будь-який час продати квартиру. А розірвати договір найму без відома наймача — ні, тому що він укладається на визначений термін.

 

Євген має твердий намір стати на облік з наявною пропискою, нічого не змінюючи. А Світлана додала, що якщо такий варіант не можливий, то це питання слід підняти на законодавчому рівні — у Верховній Раді, і вона відстоюватиме права чоловіка до останнього.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх