У Кременчуці фельдшер «швидкої» із медика стала пацієнтом

4.06.2015, 08:35 Переглядів: 6 116

У Кременчуці фельдшер «швидкої» із медика стала пацієнтом

Жінка знепритомніла у салоні «швидкої» під  час виконання робочих обов'язків і опинилася на лікарняному ліжку. Постраждала та її рідні вважають, що це сталося через отруєння вихлопними газами, що потрапляли до салону автомобіля. Лікарі перевіряють цю версію, спостепрігаючи за станом здоровя жінки і поки що ставлять діагноз «гіпертонічний криз»

 

Кременчужанка пані Ірина - фельдшер із 30-річним стажем. Уже багато років вона працює на кременчуцькій Станції екстреної медичної допомоги, а вночі з 2 на 3 червня сама раптом стала пацієнтом.

 

У Кременчуці фельдшер «швидкої» із медика стала пацієнтом
 

- Минулої доби (з 2 на 3 червня – прим. авт.) моя мати вийшла працювати у зміну «швидкої допомоги».  Вдень вона була у складі однієї бригади, а ввечері її пересадили до іншого екіпажу - №12. Коли близько першої години ночі мамі стало зле, і вона відчула, що непритомніє, то покликала на допомогу. «Швидка» зупинилася, і вже з салону її забирали непритомною. Першу медичну допомогу колеги надали мамі на станції, а коли усвідомили, що їй краще не стає, доправили до Центральної районної лікарні, - каже син пані Ірини, Микола Яцина.

 

За словами рідних жінки, постраждала не лише вона, але й інші члени екіпажу – водій та фельдшер, проте їм дісталося менше – сиділи біля відчинених вікон.

 

У Кременчуці фельдшер «швидкої» із медика стала пацієнтом

 

- Я оглянув пацієнтку на прохання її співробітників зі «швидкої». З’ясував анамнез хвороби (розпитав у хворої про скарги) і дізнався, що основні симптоми - сильний головний біль, нудоту та запаморочення - вона відчула вночі та пов’язала це з тим, що надихалася вихлопних газів, запах яких відчувала в салоні. Тоді в неї була блювота, і з її слів, також і в її співробітниці.  Але на моє запитання - який у неї був тиск – пацієнтка відповіла – «тиск 190», а ця клініка характерна саме для гіпертонічного кризу, - розповідає заступник головного лікаря ЦРЛ Ігор Нефедкін

 

За словами медиків, чітко підтвердити отруєння пані Ірини вихлопними газами можна лише за допомогою аналізу крові на карбоксі-гемоглобін – сполуку, що певний час зберігається у організмі при отруєнні. Проте такий аналіз жінці зробити не встигли, бо, кажуть, не мали ні змоги ні засобів. За словами лікарів, сполука тримається в організмі лише кілька годин, а в кременчуцьких державних лікарнях та навіть у медустановах області немає обладнання для проведення такого аналізу. Тому залишається лише спостерігати за станом пацієнтки – якщо медикаментозно її тиск нормалізується, і скарги на головний біль, нудоту та інше пройдуть, то це, найпевніше, гіпертонічний криз, а якщо залишаться після нормалізації тиску – то це отруєння. 

 

Коментар керівництва Кременчуцької станції екстреної допомоги, можливі причини прикрої ситуації та розвиток подій - читайте найближчим часом на сайті  http://www.telegraf.in.ua/

Автор: Олена Маляренко Фото: Ростислав Богданов Відео: Сергій Макаров
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх