Типи кременчуцьких водіїв: Мажори, «Ушки» та ніяких «канадців»

9.02.2014, 08:30 Переглядів: 9 058

Типи кременчуцьких водіїв: Мажори, «Ушки»  та ніяких «канадців»

Дорогами Кременчука їздять переважно чемні люди, які поважають інших та шанують Правила дорожнього руху. Принаймні так вважають опитані «Телеграфом» досвідчені водії

На їх думку, у Кременчуці немає типових для великих міст «великих шишок», які поводяться на дорогах відверто по-хамськи. Є мажори – такому хлопцеві татко купив круту машину, а елементарної ввічливості йому явно бракує. Часто неадекватно поводяться водії авто з дніпропетровськими чи київськими номерами, але це не через нахабство – вони просто не знають місто.


– До трьох років усі їздять акуратно, а потім деякі починають вважати себе асами, – каже водій Олександр.


Щодо «асів», то взимку їх часто можна зустріти на парковці біля супермаркету «Амстор» – там вони тренуються дрифтувати (їздити боком). На цих водіїв регулярно скаржаться місцеві жителі.


На дорогах щороку стає дедалі більше жінок. На думку наших експертів, незважаючи на анекдоти про мавп із гранатами, представниці слабкої статі більш відповідальні. А про те, щоб жінка сіла за кермо після «100 грамів», і мови немає – на відміну від досвідчених водіїв-чоловіків.

 

Руйнівники міфів

Типи кременчуцьких водіїв: Мажори, «Ушки»  та ніяких «канадців»
«Канадців» не існує!


У Кременчуці вже давно називають водіїв з кіровоградськими номерами «канадцями» (за СРСР їхні номери мали літери «КД»). Зараз місцеві «аси» так зневажливо коментують їзду наших сусідів. Проте, за словами досвідчених водіїв, це недоречно.


– По-перше, вони їздять не набагато гірше чи краще, ніж водії з Дніпропетровська чи  Донецька, – каже кременчужанин Віктор. – У нашому місті поводяться так само, як й інший транзитний транспорт. По-друге, на весь Світловодський район лише три інспектори ДАІ – а це відбивається на знанні правил дорожнього руху.

 

«Тихіше їдеш – далі будеш»

 Типи кременчуцьких водіїв: Мажори, «Ушки»  та ніяких «канадців»

Досвід керування: не має значення
Стиль керування: обережний


Найбільша група водіїв, які намагаються не порушувати Правила дорожнього руху.  Але якщо вони поспішають, можуть і підрізати, і знак проігнорувати. Їх можна назвати середнім водійським класом, який створює загальну картину на наших дорогах.


Мажори

Типи кременчуцьких водіїв: Мажори, «Ушки»  та ніяких «канадців»
Досвід керування: мінімальний
Стиль керування: агресивний


Кременчук – місто дорогих автомобілів. І часто за кермом таких машин опиняються недосвідчені молодики. Вони полюбляють перевищувати швидкість та обляпувати брудом пішоходів. Вважають, що правила написані для «лохів». Коли трапляються неприємності, розраховують на батьківську «крышу». Саме вони найчастіше стають героями резонансних ДТП, про які згадують не один рік.

 

Аси

Типи кременчуцьких водіїв: Мажори, «Ушки»  та ніяких «канадців»

Досвід керування: більше 3 років
Стиль керування: впевнений


Вважає, що знає всі дороги в місті, як свої п’ять пальців, розповідає, де ховаються інспектори ДАІ та звідки зараз вискочить таксист.  До Правил дорожнього руху ставиться з повагою, але за потреби може їх грубо порушувати, вибачившись перед іншими блиманням «аварійки». Сподівається, що всі, як і він, правильно розуміють одеську мудрість: «Якщо людина їде, значить, їй треба».

 

Київ-Дніпропетровськ-Транзит

Типи кременчуцьких водіїв: Мажори, «Ушки»  та ніяких «канадців»
Досвід керування: не має значення
Стиль керування: невпевнено-мавпячий


Через Кременчук проходить траса Київ-Дніпропетровськ, тому часто на дорозі можна зустріти водіїв з цих областей. Вони порушують ПДР, поводяться неадекватно, можуть раптово загальмувати, бо пропустили потрібний поворот, чи навпаки – натиснути на педаль газу. Проте це пов’язано не з тим, що люди їздити не вміють – вони просто не знають місто. Багато хто у Кременчуці вперше. Ми поводимося так само, коли опиняємося в тому ж Дніпропетровську чи Києві.


«Ушки»


Досвід керування: мінімальний
Стиль керування: дуже обережний


Ці водії нещодавно отримали посвідчення та мають на склі оберег – красномовну літеру «У». Від таких всі інші тримаються подалі, навіть мажори. Ніхто не знає, що утнуть володарі «У» – вони навіть педаль газу з гальмами можуть переплутати. Проте за три роки в житті кожної «Ушки» настає переломний момент – вона стає або «асом», або «черепахою».

 

"Кременчугский ТелеграфЪ" от 6 февраля 2014 года, №6

Автор: konstantinov
Теги: водители
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх