Кременчужани прощалися з Героєм Артемом Носенком (доповнено)

18.12.2015, 13:15 Переглядів: 12 604

Кременчужани прощалися з Героєм Артемом Носенком

У Кременчуці провели в останню путь розвідника, який загинув на Донеччині

18 грудня Кременчук прощався з 24-річним Артемом Носенком (позивний «Шустрий»), який загинув 15 грудня під Павлополем від кулі снайперу.

 

Кременчужани прощалися з Героєм Артемом Носенком

 

Артем народився 28 жовтня 1991 року у Світловодську, потім у 1999 році з сім'єю переїхав до Кременчука. Після закінчення школи №10 у 2009 році вступив до Кременчуцького національного університету ім. М. Остроградського. У 2014 році отримав диплом бакалавра за спеціальністю «Системна інженерія». Займався боксом.

 

Після навчання записався до лав батальйону «Полтава», де три місяці перебував на обліку. З 13 лютого 2015 року служив на контрактній основі у 131-му розвідувальному батальйоні в/ч 1109 «Польова пошта» старшим солдатом у роті глибинної розвідки.

 

Батальйон був розташований у секторі «М» Маріупольського напрямку зони АТО, поблизу селища Володарське. Артем служив розвідником. Успішно брав участь у бойових завданнях. 15 грудня у районі населеного пункту Павлопіль (Донецька область) його розвідгрупа потрапила під снайперські кулі, у результаті чого Артем загинув.

 

Три тижні тому, під час відпустки, Артем приїжджав до батьків. Він був єдиною дитиною в сім'ї. Артем мріяв через 1,5 місяці перейти служити до СБУ.

 

– Артем був дуже хорошою людиною. Коли приїжджав у відпустку, він був сповнений надій. У свої 24 роки, він був справжнім чоловіком, прикладом для тих хто вважає, що війни у нас не має. Він був справжнім воїном та захисником, – розповіла знайома Артема Марина.

 

Позивний «Шустрий» Артем отримав у бою

Бойові побратими розповіли, що Артем загинув при виконанні бойового завдання неподалік від Маріуполя, в районі населених пунктів Павлопіль і Пищевик.

 

- Він був Героєм. Він ніколи не ховався за спини. Разом воювали і разом братів доводилося втрачати. Ми з ним познайомилися в Маріуполі. 20 червня коли виходили з серйозного бою, в якому втратили двох побратимів, тоді ми потрапили на диверсійно-розвідувальну групу. Артем був дуже спритним, тому й отримав від нас саме такий позивний - «Шустрий», – розповів побратим Артема із позивним «Береза». – Згадується бій коли ми розуміли, що група зайшла, нам прийшлося відступити. Тоді ми залишилися в оточенні у трьох: «Бродяга», «Шустрий» і я. Добре, що хлопці з 37-ї побачили, а то «Бардак» нас не помітив. Там би і залишились.

 

– Коли було сумно він завжди піднімав настрій, - згадує Артема і його останній бій побратим з позивним «Єврей». - Ми попали під обстріл. Тоді він повз позаду мене, коли все затихло я обернувся, а його...

 

У міському Палаці культури прощалися з Героєм кременчужани, рідні, бойові побратими, а також представники влади.

 

Кременчужани прощалися з Героєм Артемом Носенком


Кременчужани прощалися з Героєм Артемом Носенком


Кременчужани прощалися з Героєм Артемом Носенком

 

Після прощання у Свято-Миколаївській церкві, де відбулася панахида, загиблого супроводили автоколоною до Свіштовського кладовища, де поховали в секторі героїв АТО.

 

 

Напередодні, бойові побратими і маріупольці 16 грудня прощалися з Артемом в його військовій частині.

 

Громадське ТБ Приазов'я

 

А 17 грудня о 5 ранку кременчужани зустріли Артема Носенка. Героя у рідне місто супроводжувала колона з понад 30 автомобілів. 

Автор: Альона Душенко Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх