ПЛАН ДІЙ ДРОЗДОВОЇ ІРИНИ АНАТОЛІЇВНИ

6.10.2015, 17:36 Переглядів: 2 358

ПЛАН ДІЙ ДРОЗДОВОЇ ІРИНИ АНАТОЛІЇВНИ

після обрання міським головою м. Кременчука

(2015–2020 рр.)

 

 

Шановні земляки! Дорогі кременчужани!

 

Чиновники, які вже понад рік керують Кременчуком без міського голови, виправдовують погіршення життя в нашому місті складною ситуацією в країні. Насправді за цими поясненнями вони ховають власну неспроможність, бездіяльність і корумпованість.

 

Попри скорочення товарних ринків, економічну та фінансову кризу в державі, спричинені режимом біглого Януковича, російською окупацією Криму та війною на Донбасі, підприємства і трудівники Кременчука працюють.

 

Неповний робочий тиждень на заводах і комбінатах, «заморожування» і скорочення заробітних плат, зростання безробіття, погіршення умов розвитку малого і середнього бізнесу – це реалії Кременчука й усієї України.

 

Але навіть за цих умов ми з вами наповнюємо бюджет країни, області й нашого міста! Цьогорічні доходи бюджету Кременчука значно перевищать 1 мільярд гривень. Це на сотні мільйонів більше, ніж будь-коли раніше. Отже,

 

КРЕМЕНЧУК І КРЕМЕНЧУЖАНИ

МАЮТЬ ПРАВО І МОЖЛИВОСТІ ЖИТИ КРАЩЕ!

 

Ми всі переконалися в цьому в 2010–2014 роках, коли місто очолював справжній Лідер і Керівник.

Щоб відновити динамічний розвиток Кременчука, громаді потрібні

 

ЄДНАННЯ, РОБОТА, ДОБРОБУТ!

 

Це – цілі мого плану дій.

 

Почну з наведення порядку в використанні міського бюджету, який наповнює своєю працею кожен і всі ми – кременчужани.

Буде перекрито всі шпарини, через які корупціонери розкрадають міський бюджет!

Бюджетні кошти йтимуть виключно на потреби rременчуцької громади, а не на «відкати» чиновникам!

 

ДЛЯ ЦЬОГО:

 

       1. Організую незалежну перевірку використання бюджетних коштів за минулий рік. Результати будуть оприлюднені.

 

       2. Звернусь до правоохоронних органів з вимогою розслідувати факти фінансових зловживань та притягти до відповідальності винуватих.

 

       3. Щорічну незалежну перевірку використання бюджетних коштів з оприлюдненням її результатів зроблю обов’язковою.

 

       4. Закупівля товарів і послуг за кошти міського бюджету здійснюватиметься прозоро на відкритих електронних торгах. Відповідні технології в Україні вже існують, і Кременчук має бути серед передовиків їх упровадження. Жодна копійка не пристане до рук казнокрадів, все – на користь громади.

 

       5. Самі кременчужани, а не чиновники будуть вирішувати, куди саме спрямовувати бюджетні кошти. Самі кременчужани контролюватимуть використання цих коштів.

 

Такий порядок буде забезпечено через:

 

– опитування містян та громадські слухання, на яких міська влада і громада разом визначатимуть пріоритети бюджетних видатків;

 

– регулярні звіти розпорядників бюджетних коштів перед громадою;

 

– європейську практику відкритого і прозорого електронного бюджету: кожен, хто бажає і має доступ до інтернету (робітник і пенсіонер, домогосподарка і директор заводу, студент і викладач, медик і підприємець), зможе через спеціальний сайт відслідкувати рух кожної бюджетної гривні.

 

 

ЄДНАННЯ громади міста навколо спільних цілей забезпечить злагоджену і плідну

 

РОБОТУ кременчужанам, завдяки чому зросте

 

ДОБРОБУТ кожного і всіх жителів нашого міста

 

 

ЄДНАННЯ

 

Безпартійні, члени та прихильники різних політичних партій і громадських організацій –

 

МИ ВСІ ОДНА ГРОМАДА!

 

                 1. Разом ми покладемо край бійкам, чварам та суперечкам у міській владі, за якими корупціонери ховають міжусобні конфлікти довкола «підкилимного» розподілу земельних, майнових фінансових та інших ресурсів кременчуцької громади.

 

                 2. Цілодобово працюватиме Пряма телефонна лінія міського голови. Кременчужани матимуть змогу без жодних перепон звертатися зі скаргами, зауваженнями та пропозиціями. Усі дзвінки будуть фіксуватись. Я особисто контролюватиму, щоб жодне звернення не залишилось без результативної реакції відповідних підрозділів міської влади.

 

                3. Кременчук буде залучено до програми електронного урядування, яка вже впроваджується в Україні. «Папірець для людини, а не людина для папірця»! Містяни отримуватимуть найпоширеніші довідки в добре організованому Центрі надання адміністративних послуг – швидко, без черг і здирництва. Підрозділи міської влади працюватимуть на кременчужан – звертатимуться за необхідною інформацією один до одного, а не ганятимуть людину від кабінету до кабінету.

 

                4. Об’єднаю зусилля всіх патріотів нашого міста для захисту інтересів Кременчука і кременчужан на державному рівні. Залучатиму впливових містян і вихідців з Кременчука в Києві до діалогу з центральною владою щодо питань, які на місцевому рівні вирішити неможливо. Праця кременчужан – джерело великої частки доходів бюджету України. Отже,

 

кременчужани мають право вимагати більшої уваги з боку держави.

 

 

РОБОТА

 

Робота і достойна заробітна плата – єдине джерело добробуту та особистого благополуччя кременчужан і нашого рідного міста.

Щоб зберегти й примножити робочі місця з достойною оплатою буде реалізована

 

ПРОГРАМА СПРИЯННЯ КРЕМЕНЧУЦЬКИМ ВЕЛИКИМ, СЕРЕДНІМ І МАЛИМ ПІДПРИЄМСТВАМ у підвищенні їх конкурентоздатності та виході на нові ринки збуту продукції.

 

Основні складові цієї програми:

 

    1. Створення в Кременчуці Полтавського обласного консалтингового центру сприяння розвитку економічного потенціалу національного виробника (спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Міністерством закордонних справ і Полтавською обласною радою та Полтавською облдержадміністрацією).

 

Серед завдань Центру такі:

           – методична, юридична і практична допомога підприємствам міста в сертифікації їх продукції, здатної конкурувати на ринках Азії, Індокитаю, Африки, Південної Америки, Європи та інших;

 

           – запровадження міжнародних стандартів фінансової звітності підприємств, завдяки чому розширяться можливості їх виходу на світові фондові ринки для залучення інвестицій.

 

   2. Ознайомлення потенційних зарубіжних партнерів з продукцією та інвестиційним потенціалом Кременчука, зокрема через створення і поширення відповідних інформаційних каталогів, активізацію міжнародних зв’язків на рівні мерів міст тощо (спільно з Міністерством закордонних справ та посольствами України).

 

   3. Лобіювання державного замовлення Кременчуцьким підприємствам продукції і робіт для потреб військово-промислового комплексу, Міністерства оборони України, Міністерства з надзвичайних ситуацій та для вирішення завдань відбудови, модернізації й розвитку інфраструктури Донбасу.

 

   4. Проведення через міську раду рішень, результатом яких буде:

 

                – розумна мінімізація місцевих податків та зборів для малого і середнього бізнесу, функціонування якого забезпечує кременчужанам робочі місця і заробіток;

 

                – звільнення на певний термін від сплати місцевих податків і зборів доходів від інвестиційних проектів, які створюють 10 і більше нових робочих місць. Пільгові умови сплати місцевих податків та зборів дозволять підприємцям зберегти та розвивати бізнес. Створення нових робочих місць даватиме підстави для подовження пільгового податкового періоду.

 

   5. Загальне поліпшення міського «інвестиційного клімату». Жорстке блокування здирництва й хабарництва в стосунках чиновників з інвесторами. Стосовно кожного такого факту міська влада звертатиметься до правоохоронних органів з вимогою знайти і покарати винних.

 

   6. Нові перспективи для молоді працювати і заробляти через:

 

               – заохочення співпраці підприємств та організацій міста з навчальними закладами в питаннях а) сприяння працевлаштуванню випускників, б) замовлення на підготовку фахівців за спеціальностями, на які є реальний попит, в) створення загальноміського реєстру вакансій, г) регулярного проведення «ярмарків вакансій»;

 

              – запровадження пільг щодо сплати місцевих податків і зборів підприємствами, які працевлаштовуватимуть випускників.

 

   7. Безробітним – можливості заробляти в період до сталого працевлаштування. Для цього буде забезпечено:

 

– оплачувані громадські роботи, які допоможуть людям достойно пережити скрутні часи, працюючи в сфері благоустрою міста в інтересах Кременчуцької громади;

 

– пропозиції сезонного підробітку в сільському господарстві (розроблятимуться спільно з владою і сільськогосподарськими підприємствами району та області).

 

 

ДОБРОБУТ

 

 

Чим більше людей працюватимуть, чим вагомішим буде їх заробіток, тим більшими будуть відрахування до міського бюджету на потреби громади.

 

Підвищення добробуту громади відбуватиметься через:

 

     1. Прозоре, раціональне та очищене від корупції використання бюджетних коштів ‒ уможливить поліпшення благоустрою міста і розширення міських програм соціального захисту.

 

     2. Надання адресної матеріальної допомоги пенсіонерам, інвалідам та іншим членам громади, які через вік, стан здоров’я або інші непереборні обставини не можуть забезпечити собі достойні умови життя.

 

     3. Муніципальні надбавки працівникам бюджетної сфери, які навчають наших дітей, розвивають культурний простір міста, лікують кременчужан, опікуються інвалідами тощо. Подібні виплати вже давно здійснюються в Києві, тож ми візьмемо за приклад і розвинемо цю практику.

 

     4. Вплив на споживчі ціни організаційно-економічними важелями, серед яких:

 

– регулярне проведення ярмарків продукції сільгоспвиробників для забезпечення кременчужан продуктами за доступними цінами;

 

– встановлення пільг зі сплати місцевих податків і зборів для торговельних мереж, які надаватимуть непрацюючим пенсіонерам та іншим малозабезпеченим кременчужанам суттєві знижки на певний перелік продуктів та товарів широкого вжитку.

 

    5. Справжню економію на комунальних платежах.

 

Міська влада не має повноважень вплинути на тарифи. Такими повноваженнями наділені спеціальні органи центральної влади.

Але міська влада має можливості зробити так, щоб містяни платили менше за чинними чи зміненими тарифами.

Для цього буде:

 

        – вчинено необхідні дії для встановлення в багатоквартирних будинках і окремих домогосподарствах лічильників на газ, воду і тепло. Вже встановлені лічильники буде перевірено, щоб вони не «накручували» зайвого. Кременчужани сплачуватимуть тільки за те, що вони реально використали, а відповідальність за втрати у мережах нестимуть постачальники послуг, що спонукатиме їх до проведення ремонтів та модернізації;

 

         – реалізовано програми енергозбереження (встановлення теплових насосів, заміна вікон, утеплення стін, покрівлі тощо), результатом яких буде зменшення видатків кременчужан і бюджетних установ на комунальні послуги та інше.

 

         – забезпечено компенсацію відсотків за кредитами на придбання сучасних економних котлів та утеплення будинків.

 

      6. Будівництво і ремонт доріг, тротуарів, прибудинкових територій. Гроші на зняття цієї «вічної» проблеми в міському бюджеті є навіть зараз. За дев’ять місяців поточного року Кременчук отримав понад 38 млн грн податку з реалізації підакцизних товарів, поміж яких бензин та інші паливно-мастильні матеріали. Відповідні кошти мають спрямовуватись на ремонт внутрішньоквартальних переходів, проїздів та дорожнього покриття на прибудинкових територіях. А на такий ремонт потрібно близько 32 млн грн. Тобто за умови чесного та раціонального використання грошей терміни вирішення проблеми узалежнені тільки від виробничого потенціалу виконавців робіт.

 

Мати в місті «Дормаш» і не мати нормальних доріг – це ганьба. Кременчук стане містом зразкових доріг і тротуарів!

 

Для цього міською владою разом з правоохоронцями буде перекрито шпарини для махінацій: акциз на паливно-мастильні матеріали, за рахунок якого мають ремонтуватися дороги, повністю надходитиме до бюджету. На АЗС більше не запропонують платити за пальне «повз каси» і не торгуватимуть «паленим» бензином.

 

     7. Першочерговий ремонт аварійних будинків і покрівель.

         Ремонт та облаштування під’їздів, заміна ліфтів тощо.

 

    8. Поетапна реконструкція систем водопостачання і міської каналізації, а також теплопостачання багатоквартирних будинків і будівель комунальної власності.

 

    9. Розвиток комунального транспорту.

 

Буде завершено виконання програми розвитку електричного транспорту – тролейбусного. Графік його руху узгоджуватиметься з графіком роботи підприємств – на роботу й з роботи кременчужани будуть їздити без теперішньої тісняви.

Власники маршруток, які залишаться, повинні будуть жорстко дотримуватися конкурсних умов: тримати рухомий склад в чистоті, їздити згідно із затвердженим графіком, перевозити визначену кількість пільговиків.

 

    10. Забезпечення якості й доступності медичної допомоги через:

 

– відновлення перерваної традиції облаштування міських лікарень за рахунок бюджету, а також із залученням «шефських» та благодійницьких коштів, коштів міжнародних програм підтримки;

 

– поетапне започаткування проектів страхової медицини, за яких:

                  а) підприємства всіх форм власності виділятимуть кошти на страхування життя і здоров’я своїх працівників і

                  б) місто разом з державою братиме на себе частину витрат на страхування бюджетних працівників, дітей до 18 років, інвалідів та пенсіонерів,

 

– відновлення практики профілактичних медичних оглядів, коли медики йдуть до людей: пересувні флюорограф, мамограф та інші діагностичні прилади, зокрема на медичних автомобілях, стануть реальністю. Рання діагностика спростить і здешевить лікування й одужання,

 

– періодичний моніторинг цін на ліки. Аптеки зі стабільно найнижчими цінами отримають заохочувальні преференції.

 

   11. Осучаснення освіти й виховних традицій.

 

Виховання й освіта дітей та молоді мають бути в радість і йти на користь. Для цього міська влада діятиме так:

 

– виділятиме цільові кошти, зокрема на ремонт й утеплення приміщень дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів;

 

– робитиме все, щоб благодійні «шкільні внески» батьків були виключно добровільними, а їх використання контролювалося самими батьками;

 

– заохочуватиме впровадження електронних підручників, які полегшать доступ учнів до якісної навчальної літератури і водночас збережуть кошти;

 

– відновить та активізує зв’язки з вітчизняними та закордонними містами-побратимами для організації освітніх поїздок школярів;

 

– вживатиме заходів щодо звільнення приміщень дитячих садків від орендарів і повернення їх дітям;

 

– находитиме бюджетні кошти та заохочуватиме залучення шефських та благодійницьких коштів на підтримку спортивних секцій, на відродження гуртків технічної та художньої творчості.

 

    12. Розвиток культурного життя і туризму міська влада заохочуватиме через:

 

– підтримку кременчуцьких бібліотек, музеїв, творчих колективів;

 

– розвиток зв’язків з українськими гастрольними агенціями, галереями, творчими об’єднаннями, щоб містяни могли частіше бачити вистави і концерти відомих акторів і популярних виконавців, відвідувати художні виставки та зустрічатись із сучасними літераторами;

 

– заснування в місті всеукраїнського конкурсу робітничої майстерності, який сприятиме відродженню престижності робітничих професій.

 

– проведення фестивалів веслувальників, яхтсменів та рибалок, свята козацьких забав. Це приваблюватиме туристів і сприятиме збільшенню доходів міста і містян.

 

ОБ’ЄДНАНОЮ ГРОМАДОЮ МИ ЗРОБИМО НАШ КРЕМЕНЧУК І ЖИТТЯ В НЬОМУ КРАЩИМИ!

 

 

 

Політична реклама

Автор: reklama
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх