Директорський корпус змінює орієнтацію

2.02.2006, 20:02 Переглядів: 1 688
60 років тому гладкий любитель вірменського коньяку сер Уінстон Черчілль виголосив: “Ми не маємо вічних ворогів. Ми не маємо вічних друзів. Ми маємо лише вічні інтереси Британії.” Фактично, хитрий британець склав гімн конформізму.

Прихильники Януковича подалися до соціалістів та БЮТу

За будь-яких обставин політики воліють зберігати обличчя. Робити це на нинішніх виборах  трохи складно – надто мало часу пройшло після минулих, президентських. Не все забулося. Президентські вибори  для Кременчука були непростими. Незважаючи на те, що переважна більшість міста виявилась помаранчевою, біло-блакитного кандидата Януковича також підтримувала чимала кількість громадян. Серед них – шановані в місті керівники великих підприємств. Напередодні скандального другого туру голосування в газеті “Кремінь” (від 19 листопада 2004 р.) з’явився відкритий лист кременчуцьких директорів: “Шановні земляки! Дорогі виборці!” Директори закликали кременчужан: “віддайте свій голос за  В.Ф. Януковича, який знає проблеми промисловості, робить все, щоб стабілізувати роботу вітчизняних підприємств, дбає про кожного з нас: від пенсіонера до промисловця, від робітника – до керівника підприємства”.
Також директори писали: “Вітчизняні виробники не бажають стати заручниками диктату міжнародних фінансових організацій, інтереси котрих відкрито лобіює  В.Ющенко. Першим серед кременчуцьких підприємств підтримав цю ініціативу Крюківський  вагонобудівний завод. Ми приєднуємось до наших колег і закликаємо вас...(дивись вище)”.
Відкритий лист підписали: В.Приходько; М.Данилейко; Г.Леготкін; С.Сазонов; С. Глушко; О.Бабаєв; В. Хоменко; В.Яворський; О.Холошин; В.Бадагов; М. Загірняк; Л. Гребінський; В.Медведовський; М.Черниш.
Нині ситуація змінилася. Значна кількість підписантів поміняли політичну орієнтацію. Найбільше директорів подалося до соціалістів. Так, президент Крюківського вагонобудівного заводу пан Приходько балотується від соціалістів до обласної ради. Разом з ним до облради йде від соціалістів  ректор КДПУ пан Загірняк. До міської ради Кременчука від соціалістів балотується ще один підписант – голова наглядової ради ВАТ “Кременчуцький колісний завод” пан Леготкін. Генерального  директора  ВАТ “Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат” пана  Бадагова соціалісти висунули аж до Верховної Ради – до речі, дали йому непогане, 45-те місце у списку. Ну, а генеральний директор ХК “АвтоКрАЗ” пан Сазонов знайшов собі тепле місце у непідкупному блоці БЮТ. БЮТівці висунули його до обласної ради. Місце пан має цілком прохідне – 5-те.
Як нам здається, не варто шукати серед політичних уподобань кременчуцьких директорів позицію. Тут мають місце лише інтереси.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх