«Рисуют, что хотят» - Гаврилов предложил отдать под застройку дорогу в Кременчуге (дополнено)

3.03.2015, 16:37 Переглядів: 4 625

«Рисуют, что хотят» - Гаврилов предложил отдать под застройку дорогу в Кременчуге

Будущую дорогу, предусмотренную Генпланом, он предложил разбить на участки для бойцов АТО

В Кременчуге Александр Гаврилов, директор ООО «Рыночная площадь», сегодня на заседании рабочей группы презентовал проект выделения земельных участков бойцам АТО. Как и Евгений Холод, он представил свою инициативу как помощь, благотворительный жест.

- Я вам даю нарезанные земельные участки и правовое основание для раздела, - заявил Гаврилов, представив также проект решения о выделении участков.

После этого на комиссии поднялся шум. Многие возмущались: на каком основании Александр Гаврилов «нарезает» коммунальную землю?

Как позже заявили журналистам вице-мэр по строительству Геннадий Музыка, начальник земельного управления исполкома Ирина Безверхая и главный архитектор города Александра Волощенко, предлагаемый для раздела «участок» - по генплану Кременчуга - будущая дорога, которая соединит «Озерный» с другими микрорайонами. Она огибает ул. Б Хмельницкого над каналом от Первой горбольницы.

- Земли дорог категорически запрещено передавать в частную собственность, - комментирует Безверхая.


- Рисуют, что хотят, - высказался Геннадий Музыка.

 

Дополнено:

Александр Гаврилов связался с редакцией и попросил права на ответ - опубликовать его видение ситуации по предложенному им проекту распределения земли. И почему,  отличие от городской власти, он считает, можно строить на запланированной дороге. Публикуем языком оригинала (орфография и стилистика сохранена). Также он предоставил схему отвода земельных участков от проектной организации.

 

«Рисуют, что хотят» - Гаврилов предложил отдать под застройку дорогу в Кременчуге


"Сьогодні на комісії був запропонований розподіл по двом великим ділянкам, що поділені проектантами по 10 соток і які можуть вже сьогодні надаватись людям відповідно до закону, була б воля (там цих ділянок близько 600). Як юрист скажу так. В рішення про надання землі учасникам АТО депутати можуть вписати наступну фразу: "Зобов'язати виконавчий комітет міської ради привести містобудівну докуменацію міста у відповідність до цільового призначення земельної ділянки, зазначеному у цьому рішенні" (тобто у землі житлової і громадської забудови). Все. Поки людина буде виготовляти проект по землі, виконком буде зобов'язаний підвести документацію під потреби людей. Так вже робилось, цільове призначення змінювалось навіть після отримання землі - це ж не новина і подібна практика існує не тільки в нашому місті.

 

Нонсенс полягає в чому: депутати хочуть допомогти, чиновники хочуть допомогти, проектанти і землевпорядники готові допомагати людям безкоштовно (бо не всі можуть знайти гроші на проект). Можна було б радіти від такого єднання, але певні особистості цю тему хочуть використати скоріш за все на наступних місцевих виборах - такий собі тренд на майбутнє, це ж фішка. Вважаю, що в даному випадку громадськість має зробити все, щоб учасники АТО негайно отримали землю і не було політичних спекуляцій на цьому питанні.

 

Щодо “Озерного”, то там в будь-якому випадку детальний план треба змінювати, бо він робився під великого забудовника (Столицю) і не враховував сьогоднішню ситуацію, в якій для учасників бойових дій земля надається в першочерговому порядку. Над запропонованим варіантом працював проектант, який запропонував своє бачення і мені з ним важко не погодитись. Виділення землі таким чином дозволить вже сьогодні учасникам АТО отримати бажане. Взагалі при подібному плануванні 90 Га землі практично в центрі міста могли б задовольнити всіх тих, хто сьогодні сперечався на комісії, було б бажання".

 

 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх