Що зроблять в Кременчуці із вулицею Леніна

28.03.2011, 08:30 Переглядів: 4 170
Архітектори представили своє бачення майбутньої реконструкції кременчуцького Хрещатика.

.

У лютому у кременчуцькій мерії оголосили «курс» на реконструкцію вул Леніна.  Міським архітекторам дали завдання – протягом місяця продумати, як вона має виглядати. Свій варіант вони вже представили. Нові ліхтарі, лавочки, урни і навіть міні-сад – ось що має з’явитись на центральній вулиці після її реконструкції. Найбільше питання –  чим мостити тротуари.  Спочатку у мерії пропонували зробити їх однаковими. А задля того, щоб покласти нове покриття, потрібно зняти все старе. Проте від цієї ідеї, схоже, вже відмовились:

 – Це економічно недоцільно, – розповідає віце-мер Микола Воловик. – Розглядається концепція «від перехрестя до перехрестя». Якщо візьмемо ділянку від вулиці Радянської до вулиці Квартальної, можна було б виконати мощення у стилі старого міста, як це зробила ТРК «Європа». Особисто я прихильник використання природних матеріалів. У сквері «Жовтневому» в минулому році використовувались тільки такі. Інше питання – якість матеріалів, які там були використані. Потрібно було зробити це ретельніше, можливо, не вистачило часу. Тож ми зараз розглядаємо варіанти композицій – між деревами та бордюрами, де люди мало ходять, можливо, вимостити просто каменем. А основні артерії – плиткою.

Він додає, передбачається і облаштування частини вулиці як пішохідної зони, проте на його думку, навряд чи це буде запроваджене у життя. 

– Фінансуватись реконструкція буде з бюджету. Інша справа, як активно підприємці, що працюють на вулиці Леніна, і не лише вони, братимуть у цьому участь, – зазначає віце-мер.

У бюджеті цього року кошти на реконструкцію вул. Леніна за розробленою концепцію не передбачені. Малоймовірно, що їх знайдуть і після перевиконання бюджету. Тож перетворювати вул. Леніна на Арбат чи Хрещатик почнуть не раніше наступного року. Підприємці, що працюють на вул. Леніна, і з яких збираються «збити» кошти на її реконструкцію, поки що нічого не переводили.

.

 

Такий міні-сад пропонують створити навпроти салону «Марія Арт-студіо». За цим ескізом, у середині подвір’я розташований фонтан та лавочки для відпочинку.

Такий міні-сад пропонують створити навпроти салону «Марія Арт-студіо». За цим ескізом, у середині подвір’я розташований фонтан та лавочки для відпочинку.

 

.

.

.

Влітку займуться фонтаном

А от роботи щодо реконструкції фонтана, що у сквері «Жовтневому», розпочнуться наприкінці весни чи влітку. Свою п’ятикутну форму він не змінить. Проте мощення буде іншим. Також будуть замінені комунікації. Окрім цього, в планах до перехрестя вул. Леніна із вул. Пролетарською покласти гранітне мощення, як це зроблено у частині скверу.

’’Кременчуцький ТелеграфЪ’’ №12 від 24 березня 2011 року



 
Автор: nikolaeva
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх