У дитсадках Кременчука можуть з'явитися сухі басейни для спецгрупп

14.12.2016, 17:05 Переглядів: 4 087

У дитсадках Кременчука можуть з'явитися сухі басейни для спецгрупп

Дитсадку №78 сухий басейн подарував меценат, а для інших хочуть купити за бюджетні кошти через розроблену програму

У дитячому садку №78 з’явився сухий басейн (заповнений різнокольоровими кульками замсть води) – для діток з особливими потребами. Якщо міські депутати розроблять відповідну програму, то подібні басейни з’являться у всіх відповідних закладах, де вони потрібні.  

 

У дитсадку №78 є спеціалізовані групи, до яких ходять дітки із ДЦП та затримкою психічного розвитку, саме для них, у першу чергу, і призначений новенький бассейн, який 12 грудня презентував меценат.

 

Як розповіла «Телеграфу» вихователь однієї із спеціалізованих груп садочка Тетяна Гардаш, сухий басейн ефективний як для діток із церебральним паралічем, так і з затримкою психічного розвитку.

 

– Це дуже ефективно, як і водний басейн для розслаблення, профілактики і корекції м'язів, - розповіла пані Тетяна. - Реабілітологи обов'язково рекомендують використовувати сухий басейни для таких діток. Крім церебрального паралічу у нас також є групи з затримкою психічного розвитку — там і аутисти, і даунята, і інші дітки. Для них цей басейн також незамінний. 10 років у нас вже існує ця група вона різновікова, в ній дітки з різними діагнозами, і весь цей час ми все робимо самі.

 

У дитсадках Кременчука можуть з'явитися сухі басейни для спецгрупп

 

– У нас в місті таких 20 груп — спеціалізованих. Для міста це зовсім невеликі гроші, щоб у кожної з цих груп, протягом 2017 року, з'явився такий басейн, - говорить депутат Геннадій Іванян. - Зараз ми, з депутатами, розробляємо програму, за якою це стане можливим.
 

 

- У нашому місті один дошкільний заклад з функціонуючою групою для діток з ДЦП. Такий басейн вкрай потрібен нашим діткам, щоб вони більше отримували емоцій, мали можливість розслабитися та були здоровими і щасливими, - додала завідуюча садком №78 Оксана Якуба. - У нас функціонують 2 басейни — закритий і відкритий, куди ми водимо діток у теплу пору року. Ми протягом багатьох років мріяли про сухий басейн для цієї групи і дуже щасливі з того, що вона, нарешті, здійснилася.

 

У дитсадках Кременчука можуть з'явитися сухі басейни для спецгрупп

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх