Чому батькам довелося заплатити за лікування дитини у дитячій лікарні Кременчука

21.10.2017, 08:08 Переглядів: 8 957

Чому батькам довелося заплатити за лікування дитини у дитячій лікарні Кременчука

На дітей не з Кременчука норма про першу безкоштовну добу не поширюється, – головний лікар

31-го січня 2017 року Кременчуцька міська рада ухвалила рішення про те, що протягом першої доби перебування дитини у стаціонарі міської дитячої лікарні невідкладна медична допомога та медикаменти надаються їй безкоштовно, батьки нічого не купують. Для забезпечення виконання цього рішення міськрада виділила дитячій лікарні додаткові кошти.

 


І певний час «ТелеграфЪ» отримував повідомлення від батьків, що за першу добу перебування дитини у стаціонарі дійсно не доводиться платити.
Та нещодавно до редакції надійшла скарга від матері 12-річної дитини. Ось її текст:

«Подскажите, пожалуйста, ув. ТелеграфЪ!
Моему 12-ти летнему ребенку стало плохо на улице. Прохожие вызвали скорую, её забрали в детскую больницу, где ей оказали медицинскую помощь (взяли анализы, поставили капельницы). Должна ли я оплачивать всё это? То есть первая медицинская помощь платная сейчас? Что-то я с этой медицинской реформой ничего не пойму! Помогите разобраться! Список, который нам дали, чтобы мы купили и возместили:
р-р глюкозы 5% – 1 фл, 200мл
физ.р-р, – 1 фл., 200 мл,
катетер – 1 шт.,
шприц 5,0–2 шт.».


«ТелеграфЪ» зв’язався з мамою дитини. Ми запитали, чи кременчужани дитина та її мама? Бо рішення Кременчуцької міськради про першу безоплатну добу у міській дитячій лікарні поширюється лише на дітей, зареєстрованих у Кременчуці. На дітей з інших міст чи з Кременчуцького району це рішення не поширюється, бо міська рада не перераховувала коштів на лікування мешканців із інших населених пунктів.


Мама повідомила, що вона кременчужанка і все життя тут жила, і вона не розуміє, чому дідусю, який забирав свою онуку (а її доньку) з лікарні, видали перелік медпрепаратів та сказали, що він має все це купити і повернути до лікарні, бо все це лікарі «відірвали від інших дітей»!


Після цього «ТелеграфЪ» звернувся за коментарем до головного лікаря Кременчуцької дитячої лікарні Лариси Носенко. Ми запитали, з яких мотивів батькам дитини, що потрапила до лікарні, для надання невідкладної медичної допомоги видали перелік медичних препаратів, які треба купити та відшкодувати лікарні? Головний лікар відповіла:

– Я добре пам’ятаю цей випадок, дівчинка була з району, на дітей не з Кременчука норма про першу безкоштовну добу не поширюється, тому її родичам запропонували відшкодувати на добровільній основі хоча би певну частину медичних препаратів.


Як з’ясував «ТелеграфЪ», у лікарняних документах дитини дійсно вказано, що вона живе у Садках та вчиться там у школі. А до Кременчука приїхала, бо тут живуть її дідусь та бабуся (у них міська адреса). Тож за документами дитина не кременчужанка, а, відповідно, на неї, на жаль, не поширюється норма про першу безоплатну добу у Кременчуцькій міській дитячій лікарні.


Питання про те, наскільки коректно вимагати від батьків дитини відшкодування витрачених на неї медпрепаратів, залишається. Натомість підстав стверджувати, що працівники лікарні порушили у даному випадку норму, ухвалену міськрадою, немає. Бо норма дійсно така – чужих дітей безкоштовно не лікуємо.

 

Для батьків кременчуцьких дітей «ТелеграфЪ» друкує перелік медпрепаратів, які у першу добу перебування дитини у міській дитячій лікарні надаються безоплатно та не підлягають подальшому відшкодуванню батьками:

Чому батькам довелося заплатити за лікування дитини у дитячій лікарні Кременчука

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх