Спокуса імпровізацією

30.04.2009, 22:17 Переглядів: 4 493
24 квітня кременчужани мали змогу долучитися до авантюри – у міському Палаці культури людей знайомили із джазом..
– Дивно: раніше у піснях оспівували солов‘їв, лебедів, а зараз – галок, ворон…
Фото: Дмитрий Бабец

Музиканти бенду «Apple Jam» підготували програму із відомих композицій у власному аранжуванні. Музична «начинка» була добряче приправлена танцями, спілкуванням із глядачами та перевдягненнями виконавців. Експеримент вдався – до музикантів підходили глядачі та захоплено казали: «Так це джаз? Нам подобається джаз!»

Авантюра розпочалася з модного показу – моделі, прямо у фойє, демонстрували шуби від Ліліани Храбрової. Хто встиг обступити «подіум», тому пощастило на дівчат та шуби подивитися, а інші споглядали виставку фотографій кременчужанина Андрія Пеліна та портрети відомих джазових виконавців.

У залі глядачів зустріли елегантні музиканти у білих костюмах та співачка у вечірній сукні. Присутніх запросили у світ джазу, пообіцявши, що він ніколи й нікого не залишав байдужим… Шоу почалося.

Під деякі композиції виходили моделі, танцівники (навіть східних танців), а під пісню про день народження на сцену вибігла купа малечі – із м‘ячами, скакалками, самокатом… Вокалістка Наталя Лещенко розповіла кременчужанам про те, що у джазу є й українське коріння – в автора багатьох відомих композицій Джорджа Гершвіна батьки були вихідцями з Одеси.

Після виконання українського блюзу «Сіла птаха білокрила на тополю…» на сцену понесли перші квіти.

У середині концерту публіка спостерігала за дуетом джазовиків із реперами – двоє хлопців вигукували під саксофон свої емоційні слова про кохання, життя, сенс, сумніви та інші улюблені юнацькі теми. Глядачам сподобалося. Глядачі аплодували.

Після цього барабанщик «зарядив» кількахвилинне соло. Раптом він скинув свій білий піджак та натягнув хвацького картуза. На сцену почали виходити музиканти у новому іміджі: бас-гітарист – у ковбойській шляпі, саксофоніст – у шапочці кольорів ефіопського національного прапора. Співачка ж, замість вечірньої сукні, одягла топік та шорти. Шоу стало більш домашнім та веселим.

На сцену вийшов черговий даруватель квітів та побажав співачці наступного кроку – «Євробачення».

Далі відбувся невеличкий урок на тему, що таке джаз – глядачів попросили плескати у долоні не як під «звичайні» пісні, а у «слабу долю». Пані Наталя імпровізувала під не дуже рівне плескання :)

На наступних піснях у залі вже почали верещати та вигукувати – глядач був вдоволений. Останні композиції звучали під аплодисменти.

Чому авантюра?

Наталя ЛЕЩЕНКО, вокалістка «Apple Jam» та організатор концерту: 

– Джаз – це сторічний вид музичного мистецтва, але він закрився у клубах. Не виходить на великі майданчики. Тому ми хотіли поєднати його з шоу, аби догодити глядачам. Ми виконували відомі композиції, але перероблені нами. Це також додало авантюри. 
Після концерту до мене надійшло багато SMS-повідомлень, люди телефонували, приходили за куліси і ділилися своїми позитивними враженнями та захопленням. Людям сподобалося, не дивлячись на те, що джаз вважається недоступним для багатьох. Це був наш перший концерт, але про такі результати ми могли тільки мріяти!

«Apple Jam»

вокал – Наталя Лещенко

клавішні, рояль – Марина Пиримшоєва

бас-гітара, гітара – Дмитро Матвєєв

саксофон – Максим Карюк

ударні – Олег Мокрий

Фото: Дмитрий Бабец

«Apple Jam» у день концерту святкував свою першу річницю.

– Вперше ми познайомилися на арт-фестивалі «Кременчук-2007», – розповідає Наталя Лещенко, – і вже тоді мені сподобалися свіжі інструментальні композиції у виконанні ансамблю «Fusion». Десь у середині березня 2008 року я прийшла у палац «Кредмаш», де вони працювали під керівництвом Марини Пиримшоєвої, і запропонувала створити новий творчий проект. Ми маємо на меті популяризувати джаз у Кременчуці й Україні. Це глибока та, одночасно, драйвова музика. У нас численні творчі задуми і ми хочемо їх реалізувати.
Назву колективу, як пояснили глядачам, не треба сприймати буквально, як «яблучний джем». «Jam» (джем) означає творчу зустріч музикантів у вузькому дружньому колі, коли вони імпровізують один з одним без будь-яких попередніх домовленостей, а «Apple» (яблуко) – це давній символ спокуси, тому назву слід трактувати як «спокуса імпровізацією».

Фото: Дмитрий Бабец

Показ шуб від Ліліани Храбрової став подарунком присутнім жінкам та примусив нервово помацати свої гаманці деяких чоловіків… А для захисників прав тварин це було просто страшним сном – яких тільки шкурок дівчата не носили – тут вам і песець, і лисиці, і шиншили, і, навіть, кенгуру!

Фото: Дмитрий Бабец

Показ шуб від Ліліани Храбрової став подарунком присутнім жінкам та примусив нервово помацати свої гаманці деяких чоловіків… А для захисників прав тварин це було просто страшним сном – яких тільки шкурок дівчата не носили – тут вам і песець, і лисиці, і шиншили, і, навіть, кенгуру!



 
Автор: konstantinov
Теги: Apple Jam джаз
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх