Політагітація: Студентам — 50-відсоткова знижка на проїзд, багатодітним сім’ям — 50-відсоткову знижку зі сплати за комунплатежі, - В.Пархоменко

13.10.2010, 10:21 Переглядів: 2 455
Кандидат у депутати Полтавської обласної ради, заступник голови обласної організації Партії регіонів Валерій Пархоменко розказав про молодіжну політику Полтавщини та про програму «Молодь Полтавщини» на 2008—2011 роки.
Валерій Пархоменко

Кандидат у депутати Полтавської обласної ради, заступник голови облдержадміністрації, заступник голови обласної організації Партії регіонів Валерій Пархоменко розказав про молодіжну політику Полтавщини та про програму «Молодь Полтавщини» на 2008—2011 роки.

— Валерію Олексійовичу, як заступник голови облдержадміністрації, що опікується проблемами сфери молодіжної та інформаційної політики, культури, спорту, що ви вважаєте на сьогодні головним у цих питаннях?

— Першим, що я б назвав у молодіжній політиці на сьогодні найголовнішим, — формування дієвого кадрового резерву з числа молоді, як у центрі, так і на місцях. Дуже шкода, що цією проблемою держава не опікувалася впродовж останніх десятиліть. Та й узагалі – питанням резерву кадрів. Цього просто не було! Ну не може ніяк держава рухатися у майбутнє, не потурбувавшись про наступні кадри, причому, кадри професійні, компетентні, з потенціалом організаторських якостей. У президентській програмі і програмі нашої політичної сили цьому надається величезна увага. Прикладом є одне з останніх рішень Президента Віктора Януковича направити цього року на навчання за кордон 300 українських юнаків і дівчат. Наступного року їх буде більше, а ще через два роки — значно більше і т.д. Ці молоді люди повернуться з досвідом — і професійним, і менеджерським. Такими є наша перспектива, наше стратегічне завдання.

— Професійні, енергійні кадри потрібні, очевидно, не тільки в столиці, але й у регіонах?

— Безумовно. Я повернувся нещодавно з одного господарства області. Подивився, як там хазяйнують, і засмутився: і матеріали застарілі, і технічна база з минулого, і форми та методи господарювання зі старих часів… І що найбільш засмутило: немає нікого із молодих спеціалістів у тому господарстві, хто б змінив цього керівника. Подібного не повинно бути. Ми ніколи не здолаємо реформи, якщо у керма господарств, підприємств не стоятимуть молоді керівники, які вмітимуть швидко орієнтуватися в сучасному економічному і суспільному житті, будуть здатні миттєво реагувати на зміни, приймати оперативні рішення.

— І де взяти такі кадри, приміром, для полтавського села?

— Це проблема. Адже молодий спеціаліст не поїде туди, де немає житла, дитсадка тощо. Причиною відтоку молодих кадрів із села останнім часом була неможливість забезпечити молодь соціальними гарантіями. Сьогодні хлопці та дівчата з села виїжджають на навчання у місто і назад не повертаються, чіпляються за будь-яку роботу в місті. На мою думку, має бути державне замовлення на навчання спеціалістів для села. Нині у сільській місцевості бракує таких фахівців як, приміром, хореограф, керівник художньої самодіяльності, інструктор зі спорту тощо. Ми створили обласну програму «Молодь Полтавщини» на 2008—2011 роки, виділили під неї кошти. Хочемо, аби молодь розвивалася, закріплялася на селі. В деяких районах, наприклад, Лохвицькому, Котелевському голови райдержадміністрацій ініціювали власні молодіжні програми, які мають на меті забезпечити соціальні гарантії для молодих спеціалістів, залучати їх до громадського життя, самоврядування тощо.

Створено в області і фонд молодіжного будівництва, який сприятиме кредитуванню молоді для отримання житла. У нас велика проблема із молодими кадрами робітничих професій у місті. Сьогодні постає завдання відновити в області закладипрофтехосвіти із наступним працевлаштуванням. Але якість їхньої підготовки має бути високою, як, наприклад, в одному з кременчуцьких ПТУ, де я був нещодавно, — підприємства стоять у черзі за йогоспеціалістами-випускниками.

— У програмі «Будуємо нову країну! Патріоти Полтавщини» обласної організації Партії регіонів окремо виділено розділ, де йдеться про молодь…

— Так. Наш обласний осередок Партії регіонів накреслив у ньому такі завдання: кожному іногородньому студенту — місце в гуртожитку; надання студентам 50-відсоткової знижки на проїзд в усіх видах громадського транспорту; створення молодіжних бірж праці; багатодітним сім’ям — 50-відсоткову знижку зі сплати за комунальні платежі. Гадаю, впровадження в життя таких завдань сприятиме підтримці молоді — поколінню, яке будуватиме Україну завтра.

— Які ще перспективні напрямки розвитку Полтавщини ви бачите в тих сферах, котрі вам підпорядковані?

— Це, насамперед, туризм. Нещодавно відзначався Міжнародний день туризму. У багатьох країнах названа галузь стала і прибутковою, і перспективною, і привабливою. Так має бути і на Полтавщині. Адже вона — серце України, колиска видатних письменників, композиторів, вчених, філософів. Гріх було б не скористатися цим багатством, яким сам Господь нагородив наш край. А візьміть ландшафти Полтавщини! Це і Швейцарія, і куточки Криму, і степовий пейзаж… Такого розмаїття, мабуть, ніде і немає. Що привабливо в туризмі? Цей сегмент економіки може розвиватися без вливання державних коштів — за рахунок інвестицій. Переваги його очевидні — то і додаткові робочі місця, і розвиток культурного, історичного, просвітницького рівня, і наповнення місцевих бюджетів. У нас в області є можливості розвитку і транспортного, і пішохідного, і водного, і кінного видів туризму. Вже напрацьовані такі маршрути в Диканському, Полтавському, Кобеляцькому, Зіньківському, Лубенському, Котелевському, Великобагачанському районах. Подібні починання треба всіляко підтримувати.

— Культурна галузь теж потребує стратегічних проектів?

— Так, звичайно. Треба піднімати нашу загальну культуру, створювати належні умови для її діячів, запалювати вогники культури ідозвілля там, де вони згасли, — у віддалених селах, населених пунктах. Зараз ми проводимо потужну акцію — «Майстри культури — майстрам села». Так, у наших селах багато талановитих людей — майстрів сільськогосподарського виробництва. Але ж не тільки виробництвом має жити селянин. От і вирішили ми піти до людей — обласна філармонія проводить нині концерти в селах області, а це дає великий заряд наснаги трудівникам полів і ферм. За підтримки облдержадміністрації наші обласний музично-драматичний театр ім. М.В.Гоголя і ляльковий театр побували на гастролях у Криму. Повернулися колективи із нагородами. Триває реконструкція театру ім. М.В.Гоголя. Ми добилися додаткових коштів для цього, і сподіваємося, що перед новим роком цей найстаріший в області заклад культури відчинить свої двері перед полтавцями.

— Сьогодні для Партії регіонів — найвідповідальніший час. Які завдання ставить обласна партійна організація напередодні виборів домісцевих рад?

— Завдання президентської програми, що стоять перед нами, серйозні, стратегічні. Вся наша робота якраз і спрямована на їхнє виконання. Для реалізації цих завдань наша політична сила прагне здобути більшість в усіх місцевих радах за рахунок депутатів, які йдуть по одномандатних округах за списками нашої партії. Велика робота проведена по мажоритарних округах. Її мета — висунути максимальну кількість кандидатур на посади міських, селищних, сільських голів. Це не амбітні цілі, а прагнення завершити відбудову вертикалі влади. Ми маємо потужний потенціал в органах державної влади, так само має бути і на місцях, аби розв’язувати державні завдання спільно, аби працювати злагоджено, конструктивно і на перспективу. Ми маємо показати суспільству, як прагматично діє наша влада. Що треба працювати, засукавши рукава, а не займатися балаканиною. І в минулі президентські вибори, і тепер в усіх партійних організаціях у нас діють громадські приймальні. Там ми надаємо конкретну допомогу конкретним людям. І це приклад конструктивної роботи. Наша політична сила відмовилася від популістських рішень. Натомість думаємо про насущні проблеми наших земляків — аби в їхніх оселях були тепло, добро, достаток. Ми завжди діяли на благо кожного громадянина. І так повинно бути і далі, бо держава має працювати для людей, а не навпаки.

Розмову вела Ніна Кондратюк

На правах політичної агітації



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх