Ось як у Кременчуці рятують рибалок

20.02.2016, 11:05 Переглядів: 4 352

На водолазній станції відбулися спільні навчання всіх підрозділів і служб цивільного захисту міста

 

19 лютого на Дніпрі було гаряче – двох рибалок знімали з крижини і трьох діставали з-під льоду. Задля того, щоб їх знайти, в небо підняли вертоліт, а на воду спустили аероглісер. І це не сценарій для кіно – це комплексне практичне навчання спеціалізованих аварійно-рятувальних служб м. Кременчука.

 

 

Дійство розгорнулось на базі Комунальної установи «Кременчуцька рятувально-водолазна станція». В спільних навчаннях взяли участь кременчуцькі рятівники, водолази, Кременчуцький льотний коледж, та медики станції екстренної медичної допомоги.

 

 

За легендою, двох горе-рибалок, на дрейфуючій крижині, вітром відносить все далі від берега…

 

В небі з’явився гелікоптер МІ-8 Кременчуцького льотного коледжу. Пілоти визначили місце знаходження рибалок і повідомили рятувальників станції. Ті попрямували на допомогу потерпілим на аероглісері Т-501 «Патруль».

 

Аероглісер Т-501 «Патруль» - спеціальний човен який, завдяки аеромотору та спеціальній формі-лижі, може і плавати і пересуватися на великі відстані покриті снігом чи кригою, розвиваючи швидкість до 110 км/год

 

Чудо-човен за лічені хвилини дістався місця події, частково заїхав на дрейфуючу крижину і евакуював потерпілих рибалок. На березі їх вже зустрічали медики, які, за легендою, транспортували рибалок до одного з лікувальних закладів міста.

 

 

Життя людей врятовано, але на цьому екшен не скінчився – далі рятувальники відпрацювали ще дві операції: по рятуванню людини, що тоне і діставанню потерпілих з-під криги різними способами.

 

До потопаючого чоловіка рятувальники підібралися на аероглісері та за допомогою рятувальних засобів підняли його на борт, доставили до берега та передали рятувальникам, які в свою чергу передали потерпілого лікарям станції екстреної медичної допомоги.

 

Як пояснили ДСНС-ники, наступний епізод – надзвичайно небезпечний вид рятувальних робіт – діставання з-під криги людини, яка потрапила в ополонку.

 

Відпрацювали порятунок потерпілого аж трьома способами: з допомогою рятувального пристрою «соломинка», рятувального кола та «кінця Олександрова».

 

«Кінець Олександрова» - 30-метрова рятувальна мотузка з петлею на кінці та порожнистими поплавцями
«Соломинка» - заповнений повітрям пожежний рукав, що предається постраждалому

 

На березі на учасників навчань чекав автомобіль ЗІЛ-131, на базі якого був розгорнутий мобільний пункт обігріву.

 

Рятувальники просять рибалок не виходити на тонкий лід, а якщо вже дуже необхідно – брати з собою засоби, що допоможуть в порятунку, наприклад мотузку або палицю.

 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх