Кременчуцька прокуратура «виселила» столярну майстерню з приміщення училища

16.06.2021, 15:05 Переглядів: 1 993

 

Договір оренди розірвали

В Горішніх Плавнях приміщення навчального закладу використовували не за освітнім призначенням, тож прокуратура пред’явила позов до підприємця, який хотів облаштувати там майстерню з виготовлення виробів із дерева, а це не пов’язано із забезпеченням освітнього процесу.
Тож Горішньоплавнівський відділ Кременчуцької окружної прокуратури пред’явив позовну заяву про визнання недійсним договору оренди.

Прокуратурою було встановлено, що у 2019 році між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях і фізичною особою-підприємцем укладено договір оренди нерухомого майна, що перебуває на балансі Вищого професійного гірничо-будівельного училища м. Горішні Плавні.

Господарський суд Полтавської області позовну заяву прийняв до розгляду та відкрив провадження у справі.

Довідково: відповідно до ч. 4 ст. 80 Закону України «Про освіту» об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають приватизації чи використанню не за освітнім призначенням, крім надання в оренду з метою надання послуг, які не можуть бути забезпечені безпосередньо закладами освіти, пов’язаних із забезпеченням освітнього процесу або обслуговуванням учасників освітнього процесу, з урахуванням визначення органом управління можливості користування державним нерухомим майном відповідно до законодавства.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх