По чому дзвенить дзвоник?

3.09.2009, 16:57 Переглядів: 2 184
Море квітів і ще більше клопотів. Освіта потребує інвестицій..
Перший раз - у перший клас

Окрім батьківських кишень, чекати їх особливо нізвідки. З першим вересня, Кременчук!

1 вересня, ранок у школі №18. На невеликому подвір‘ї велике пожвавлення. Посмішки, квіти та щирі емоції. Ось позіхає «герой дня» – маленький першокласник. Він ще не звик вставати так рано. А поряд дівчинка позує для фото мамі. У неї така гарненька сукня! Мала у ній почувається, як доросла.

Лунають напутні слова директора про чудову «країну Школярію», куди подорожуватимуть діти. Депутат райради з шкільного ганку говорить про «найкращі інвестиції – інвестиції в освіту».

– Та які там інвестиції? Хто там і коли в освіту вкладав? – це тихий голос бабусі, яка стоїть позаду вишикуваних на лінійку першокласників…

Школу №18 «ТелеграфЪ» обрав не випадково. Вона не «крута» – сюди ходять звичайні діти з мікрорайону, що поблизу вулиці Гвардійської. Цей рік школа №18 розпочинає без спортзалу. Він не відкриється – бо потребує термінового ремонту. У коридорі – на стіні біля спортзалу – заліплена тріщина. Вона з‘явилася у листопаді. Її замазали та не зафарбовували – щоб бачити, чи не «поповзе» стіна далі. У попередні роки будівлю школи двічі стягували залізними балками – щоб не завалилася. Але на фасаді з‘являються нові тріщини.

– Державна комісія, яка обстежувала будівлю, не визнала школу аварійною, учням нічого не загрожує, – запевняє Валентина Шендрик, директор школи. Проте наголошує, що капремонт потрібен. І не лише спортзалу, потрібна заміна старих труб, пориви яких «підмивають» фундамент – тому й тріскаються стіни.

Геннадій Москалик, керівник міського управління освіти, говорить що в цьому році зроблять лише проект реконструкції. На це виділено 200 тисяч гривень. А сама реконструкція? Найоптимістичніший прогноз – у наступному році. Зараз – коштів нема!
P.S. За інформацією Геннадія Москалика, у цьому році цільові бюджетні кошти виділялися тільки на покрівлю у дитсадку № 77. Це 70 тисяч гривень. Ще 150 тисяч, отриманих від оренди освітянських приміщень, пішло на більш дрібні ремонти. У той же час батьки кременчуцьких школярів «інвестували» в освіту за рік у вигляді благодійних внесків близько мільйона гривень. Такі дані управління освіти.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх