Кременчук наступає на п’яти Європі

29.06.2006, 17:06 Переглядів: 2 349
Керівництво Кременчука та його мешканці чи не перші серед українців матимуть змогу контролювати будь-який процес (оформлення будівництва або встановлення каналізаційних мереж у власному будинку) за допомогою комп’ютерної інформаційної системи (ІС)..

Кременчуцьким КП „Міськоформлення” завершено роботу з регістрації об’єктів на основі геоінформаційних технологій. Про це повідомив керівник підприємства Володимир Кригін. Він каже, що російські фахівці допомогли створити систему, яка ще не працює в жодному місті України. Вона дозволяє з власного комп’ютера чи з терміналів ІС по місту надати або отримати будь-яку необхідну інформацію (дані про підприємство, програму розважальних заходів у нічному клубі, стан виконання ремонту). Система являє собою карту Кременчука, яку можна побачити на моніторі. На ній нанесено об’єкти. При натисканні на позначку, на екрані з’являється вся інформація про них.
У базу даних ІС вже внесено всі нові об’єкти реклами. У ній є текстова та графічна інформація (місцезнаходження, зовнішній вигляд, конструкції, планування, погодження), а також автоматична бухгалтерська система. Поступово до бази заносяться старі об’єкти. Згодом, крім реклами, будуть вноситися ділянки, підприємства, торгівля, інженерні мережі, заклади і взагалі все, що є в місті. Навіть дорожні знаки. Створювати ІС почали за розпорядженням міського голови Миколи Глухова минулого року. Втім, Володимир Кригін каже, що шлях до розробки цього технічного дива почався ще дев’ять років тому. Робочу групу зі створення ІС очолює віце-мер Сергій Бутко.
Зараз готується „Положення про інформаційні ресурси” у відповідності до стандарту Євросоюзу ISO19101:2002 (Е), яке проходитиме процедуру регуляторного акту (обговорення, публікації і т.і.). Сам стандарт навіть ще не прийнято в Україні, а ІС в Кременчуці вже працює. На розробку Положення, за словами пана Кригіна, піде 1,5-2 роки.
„Із введенням ІС в дію проста бабуся зможе прийти, наприклад, до каси прийому платежів і подати заявку про ремонт водопровідного крану, - розповідає Володимир Кригін, - В електронному вигляді ця заявка потрапить не лише до майстра ЖЕДу, а й пройде по всій ієрархії – від мера до спеціаліста УЖКГ. Система відображатиме, чи вкладається в передбачені терміни реальний ремонт і чи взагалі його виконано”.
Зрозуміло, що мер не слідкуватиме за кожною заявкою, але проконтролювати може. Для цього, наприклад, передбачена програма „Пляма”, що діє за принципом світлофора. На комп’ютерному плані міста об’єкт, що вказаний у заявці, позначатиметься зеленою плямою. Якщо строки виконання заявки затримуватимуться, пляма ставатиме жовтою і врешті-решт почервоніє. Треба розуміти, що за червоні плями, які ніяк не приховаєш, халатним чиновникам буде діставатися на горіхи.
Нині, коли мер на нараді питає у підлеглих про виконання обов’язків, чиновник може піднятися з місця і запевнити, що в його відомстві все вирішується „в робочому порядку”. Коли ж ІС запрацює, міському голові достатньо буде ввімкнути комп’ютер і він побачить місто, як у себе на долоні. Тоді вже нічого не приховаєш.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх