На Кременчук насувається грип та ГРВІ - прогноз медиків

4.11.2015, 15:01 Переглядів: 5 695

На Кременчук насувається грип та ГРВІ - прогноз медиків

Вакцинація у Кременчуці закінчується, а до Полтави лише привезли вакцину

У Кременчуці прогнозують високий рівень захворюваності на грип та ГРВІ (гостра респіраторна вірусна інфекція). На сьогоднішній день, за словами представника Кременчуцького управління Держсанепідслужби Лариси Коровіної, рівень захворюваності не перевищує середній поріг. У місті поки не зафіксовані випадки захворюваності грипом. Близько 200 осіб звернулися щодо захворюваності на ГРВІ, з них 10-15 осіб госпіталізували.

 

“У цьому епідсезоні чекаємо на грип типу А - "Каліфорнія" та “Швейцарія”, а також грип типу Б. Минулого року грип типу “Каліфорнія” циркулював і населення України з ним зустрічався. Два інших типи не зустрічалися, тому очікуємо більш високий рівень захворюваності у порівнянні з минулим роком”, - зазначила представник Держсанепідслужби.

 

Для профілактики медики рекомендують використовувати вакцину “vaxigrip” (виробництво Франції), яка продається в аптеках. Ціна однієї ампули близько 120 грн.

 

Начальник управління охорони здоров'я Максим Середа розповів, що у Кременчуці закінчується вакцинація працівників медицини та освіти.

 

"442 дози щеплення закуплені за гроші міського бюджету. З них 360 кременчужан вже вакциновано і протягом тижня завершимо. В той же час до Полтави лише привезли вакцини для зміцнення імунітету, - розповів Максим Середа. - Лікарні готові до прийому хворих на грип та ГРВІ. Всього зарезервовано 362 лікарняних місця. Але за 20 років не було такого, щоб використовували всі місця”.

 

Також він додав, що міські лікарні достатньо забезпечені медикаментами.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх