Роботи юних кременчуцьких майстрів народного мистецтва виставляються у Харкові

5.05.2016, 12:50 Переглядів: 3 034

Відкриття власної виставки разом із своїм учителем відвідали 10 кременчуцьких школярів

25 квітня в Харківському художньому музеї відкрилась виставка "Дерево Життя" кременчуцького майстра народного мистецтва Дмитра Короля та його учнів. У експозиції представлено близько 100 робіт молодих кременчуцьких умільців. Роботи зайняли два зали - в одному виставлялись роботи вихованців навчального центру "Лідер", а в другому - Об'єднання дитячо-юнацьких клубів (ОДЮК).

 

- Спочатку мене запросили виставлятися у Дніпродзержинську, а потім дізнались про рекорд України і запропонували організувати виставку моїх і дитячих робіт, у рамках проекту "Діти-митці".

 

Художник зізнається, що всі композиції, представлені на виставці, це імпровізації на тему українського життя.

 

- Будь-яка творча робота – це довготривалий процес, в якому кожний наступний етап пов’язаний з попереднім та ретельно розрахований. При цьому уявити собі кінцевий результат дуже важко, тому що народження витинанки завжди є таємницею...

 

Домінантою виставки є масштабне пластилінове мозаїчне панно «Кобзар» - витвір вихованців навчально-наукової школи "Лідер", виконане в техніці пластилінової мозаїки.

 

Над цим значним твором працювало 13 учнів віком від 6 до 17 років. Діти присвятили цьому оригінальному проекту 8 місяців і використали понад 30 кг пластиліну. Тож закономірно, що настільки масштабна робота в українських національних традиціях отримала заслужену винагороду – її було занесено до Книги рекордів України.

 

 

У майбутньому юні автори разом з викладачем планують додати до основної композиції ще дві частини.

 

Поки що на виставці представлені інші, але не менш цікаві і професійно виконані роботи у техніці витинанки, вириванки і опішнянського розпису, з використанням народної символіки. Як розповів "Телеграфу" сам майстер, на виставці - більше 50-ти робіт самого Дмитра і близько 40-ка робіт 26-ти його вихованців, віком від 4 до 17 років.

Своъ роботи на розсуд глядачыв представили:

 

НЦ «Лідер»:
Пересипкіна Дарина 
Крупа Анастасія 
Стеценко Катерина 
Рожкова Катерина 
Пугач Діана 
Тимошенко Ерік 
Соболева Олена 
Максимцова Анастасія 
Письменна Інна 
Нечипоренко Ліза 
Ведяшова Софія 
Діденко Софія 
Коротич Аріна 
Ванжула Софія 

ОДЮК:
Клуб «Надія»:
Гончарова Вікторія 
Бахірєва Ольга 
Мойсейченко Ксенія 
Клуб»Орлятко»:
Ахмедова Оксана 
Глушко Анастасія 
Горбунов Тарас 
Горбунова Софія 
клуб «Гармонія»:
Бочарник Вікторія 
Гуріна Надія 
Слухай Ольга 
Клуб»Меркурій»:
Самодрін Максим 
Дзюман Вероніка

 

 

 

Дмитро і 10 юних майстрів власним коштом відправились у подорож до Харкова, щоб відвідати відкриття виставки. Окрім своєї експозиції, діти були на екскурсії у самому Художньому музеї та Харківській художній галереї.

 

Виставка "Дерево життя" триватиме до 22 травня 2016.

 

Довідка:
Дмитро Король є членом Національної спілки художників України в м. Кременчуці ( з 2013 року) та Національної спілки майстрів народного мистецтва України (з 2014р). Мистецтво витинанки почав освоювати у 2008 р. під керівництвом Н. В. Беркути в Миргородському державному керамічному технікумі ім. М. В. Гоголя. Професійно працює у техніці витинанки з 2010 року. Майстер – постійний учасник виставок: у його активі 15 персоналій, а також участь в міжнародних, всеукраїнських та регіональних фестивалях і конкурсах.

Дмитро - вчитель образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, модельник гіпсових форм, художник-кераміст. Працює вчителем у навчальному центрі "Лідер", вчить дітей, в тому числі, і створенню витинанок. Молодий викладач зарекомендував себе як талановитий, креативний керівник з цікавими задумками та проектами, активний популяризатор народного мистецтва. Його роботи, а у нього їх більше 200, зберігаються у фондах музеїв Полтавщини, в Опішному, у приватних колекціях Литви, Польщі, Великобританії.

Автор: Руслана Горгола Фото: Дмитро Король
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх