Хто з кременчужан може втратити субсидію

20.07.2016, 13:15 Переглядів: 17 352

Хто з кременчужан може втратити субсидію

Небезпечні нюанси при обчисленні субсидій

 

 

Увага! При призначенні субсидій сукупний дохід обчислюється без урахування податку на доходи з фізичних осіб.

Після зміни порядку отримання субсидій, який відбувся у квітні, кременчужани вже пережили повідомлення про те, що непрацюючим громадянам при обчисленні субсидії враховуватимуть віртуальний середньомісячний дохід у розмірі двох прожиткових мінімумів (1450 грн + 1450 грн = 2900 грн).

 

Пережили й те, що громадянам, чий середньомісячний дохід менший за прожитковий мінімум (наприклад, дохід становить 1200 грн, а прожитковий мінімум – 1450 грн), при обчисленні субсидій враховуватимуть як середньомісячний дохід не їхню скромну зарплату у 1200 грн, а віртуальний сукупний дохід на рівні двох прожиткових мінімумів (2900 грн).

 

Та певною мірою поза увагою кременчужан залишились кілька нюансів, які становлять загрозу для тих, хто має зарплату більшу за мінімальну, та все-таки невелику (наприклад, 1600 грн, а мінімальна – 1450 грн).

 

«ТелеграфЪ» звертає увагу читачів на деталь, яка для багатьох залишається неусвідомленою. Згідно п. 8. Постанови Кабміну № 848 зі змінами, «для призначення субсидії сукупний дохід обчислюється виходячи з нарахованих особам доходів без урахування податку з доходів фізичних осіб».

 

Тобто, якщо зарплата «грязными» більше мінімальної, але після відрахування з неї податку на доходи з фізичних осіб вона становитиме суму, меншу за мінімальну зарплату (1450 грн), то для обчислення субсидії вам враховуватимуть не офіційну зарплату, а умовний сукупний дохід на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму (1450 грн + 1450 грн = 2900 грн).

 

Наприклад, зарплата становить 1580 грн, це більше мінімальної, відповідно, власник такої зарплати сподівається, що йому нараховуватимуть субсидію, виходячи з розміру його невеликої зарплати. Та після відрахування податку на доходи з фізичних осіб (18% – 284 грн) його зарплата становитиме 1296 грн. Це менше за мінімальну зарплату, отже для обчислення субсидії врахують не офіційний заробіток людини, а умовний сукупний дохід на рівні двох прожиткових мінімумів – 2900 грн. (п.12 Постанови Кабміну № 848 зі змінами). Нагадуємо, ця норма обчислення, передбачена п.12, стосується працездатних осіб.

 

Відповідно, сукупний дохід власника скромної зарплати віртуально зросте, а обсяги субсидії та можливості її отримати зменшаться. Зважаючи на зростання практично вдвічі тарифів, ситуація з оплатою комунальних послуг може відчутно погіршитися.

 

До початку опалювального сезону ще є трохи часу, тож варто оцінити, що кожен може зробити для мінімізації своїх втрат.

 

Детальніше читайте в матеріалі «Як безробітному отримати субсидію» в наступному номері «Телеграфа», який вийде 21 липня.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх