Друге пришестя: комуністична партія йде на вибори

30.09.2014, 16:45 Переглядів: 3 684

Друге пришестя: комуністична партія йде на вибори

Попри судовий процес та гучний розпуск парламентської фракції, Компартія України йде на вибори народних депутатів. І веде за собою 205 кандидатів. Очолює комуністів, як і багато років поспіль, Петро Симоненко. У партійному списку він – №1

Комуністи одними з перших подали документи до ЦВК, і Центрвиборчком їх зареєстрував як партію-суб’єкта виборчого процесу. Кандидатів від КПУ по Кременчуцькому 146 округу офіційно на сайті ЦВК не зареєстровано.


Отже, попри всі заяви комуністів про утиски демократії в Україні, неонацизм та терор, Комуністична партія отримала можливість долучитися до виборчих перегонів.


Нагадаємо, фракцію Компартії у Верховній Раді (ВРУ) нещодавно розпустили. Цьому передувало кілька гучних скандалів у Раді – представники «Свободи» та нардеп Ляшко, і навіть спікер Турчинов звинувачували представників Компартії (у першу чергу, її лідера Петра Симоненка) у колабораціонізмі та співпраці з сепаратистами. Зрештою спікер ВРУ Олександр Турчинов звернувся до Міністерства юстиції з вимогою вивчити документальну базу та підготувати до суду позов про заборону діяльності КПУ як партії, яка чинить антиконституційні дії (наприклад, підтримує сепаратистів та фінансує їхню діяльність). Мін’юст документи вивчив і позов до суду подав. Наразі триває судовий процес.


Водночас екс-президент України Леонід Кучма зазначив журналістам, що особисто він проти заборони КПУ через суд:


– Не треба забороняти КПУ через суд, тому що це, на мій погляд, не відповідає моралі. Якщо на виборах народ за комуністів не проголосує, це буде їм оцінка без жодного суду. Вони самі себе зживуть, – сказав колишній президент.


Тож 26 жовтня матимемо можливість побачити, який вибір зробить український народ.

 

Комуністи не голосували:

 

20 березня 2014 року – після окупації та анексії Криму Росією – фракція Компартії у ВР відмовилась голосувати за «Декларацію про боротьбу за звільнення України». Декларація містила звернення ВР до всіх світових держав та урядів не визнавати анексії Криму. За документ проголосували навіть регіонали, відмовились лише комуністи.

 

24 квітня 2014 року – фракції комуністів та регіоналів відмовились голосувати за законопроект про введення санкцій щодо осіб, причетних до окупації та анексії Криму (законопроект №4752). Його вніс нардеп Ляшко. На його думку, санкціями український уряд мав вдарити по банкірах, підприємцях та інших колабораціоністах, які, незважаючи на війну з Росією, продовжують з нею співпрацювати.

 

Комуністи ведуть на вибори прихильників диктаторських законів 16 січня

 

Громадська організація «Чесно» провела моніторинг виборчих списків партій, які йдуть на вибори. У списках кількох партій активісти знайшли серед кандидатів чинних нардепів України, які 16 січня 2014 року проголосували за диктаторські закони, запропоновані регіоналами (законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та низку процесуальних законів щодо додаткових заходів безпеки). Голосування в Раді 16 січня, мабуть, пам’ятає і лінивий – це був спектакль, коли народні депутати голосували підняттям рук, а регіонал Олійник миттєво називав кількість голосів «за» (їх виявилось багато, закони прийняли).


Саме після прийняття законів 16 січня мирний Майдан перетворився на поле битви – на вулиці Грушевського запалали шини та полетіли коктейлі Молотова. Почалося відкрите протистояння протестувальників з правоохоронцями. Фіналом протистояння стала загибель Небесної сотні.
Громадські активісти неодноразово закликали політиків не зараховувати до виборчих списків осіб, які 16 січня проголосували за закони, що збурили Україну. Втім, судячи з моніторингу «Чесно», політики не дослухались до активістів. Найбільшу кількість прихильників кривавих законів ведуть до парламенту «Сильна Україна» Тігіпка та Компартія. Комуністи включили до виборчого списку 10 прихильників законів 16 січня: Петра Симоненка, Адама Мартинюка, Петра Цибенка, Ігоря Алексєєва, Сергія Гордієнка, Євгена Мармазова, Спірідона Кілінкарова, Володимира Бідьовку, Ольгу Левченко, Омеляна Парубка.

Автор: editor
Теги: КПУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх