Прокуратура опротестувала рішення виконкому

19.03.2009, 13:52 Переглядів: 1 731
Рішення про плату за резервування місць на цвинтарях суперечить закону.
Нині з кременчужан за резервування місць на цвинтарях беруть від 60 до 750 гривень.

«ТелеграфЪ» домігся перевірки за фактами порушень, що стали відомі під час підготовки публікацій. Прокуратура вимагає скасувати рішення виконкому.

У «Телеграфі» №52 від 25.12.08 ми писали, як влада допомагає заробляти гроші на покійниках. Нагадаємо: 19 грудня минулого року виконком погодив розцінки КП «Спеціалізований комбінат ритуальних послуг». Відповідно до цього рішення, з кременчужан за резервування місць на цвинтарях беруть від 60 до 750 гривень. Щодо останньої розцінки, то вона встановлена з рентабельністю аж 830%. Щоправда, інвалідам війни та учасникам бойових дій послугу «щедрою рукою» зробили безплатною. Це після того, як питання непомірної оплати набуло суспільного резонансу. Раніше ж у КП СКРП була одна ціна за резервування – тисяча гривень. Але питання навіть не у ціні, а у законності запровадження додаткової оплати за цю та інші види «послуг»: поховання у несприятливих погодних умовах (сніг, дощ), так звана «терміновість поховання» (не на третю добу, а раніше).

З цього приводу «ТелеграфЪ» у грудні минулого року надіслав запит до Міністерства ЖКГ. Ми отримали відповідь за підписом заступника міністра, яка підтвердила, що оплата за дані «послуги» не відповідає вимогам Закону України «Про поховання та похоронну справу». Цей документ разом із зверненням від редакції «ТелеграфЪ» передав до прокуратури Кременчука. І ось ми отримали відповідь за підписом заступника прокурора Олени Гольдінової, де, зокрема, зазначено: «Перевіркою встановлено, що рішення виконавчого комітету Кременчуцької міської ради від 04.07.2008 року №693 «Про затвердження порядку функціонування, утримання та охорони кладовищ і місць поховання у м. Кременчуці» та рішення від 19.12.2008 року №130 «Про встановлення цін на додаткову послугу з резервування місця майбутнього поховання» суперечать вимогам Закону України «Про поховання та похоронну справу». За результатами перевірки прокуратурою м. Кременчука винесено протест на вищезазначені рішення Кременчуцького міського виконавчого комітету.»

Відомо, що прокуратура вимагає скасувати дані рішення влади. Поки що виконком протест прокурора не розглядав. «ТелеграфЪ» і надалі слідкуватиме за цією темою і обов‘язково повідомить про результат.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх