ХК “Кременчук” програв другий матч “Донбасу” в овертаймі

1.12.2015, 15:29 Переглядів: 2 414

ХК “Кременчук” програв другий матч “Донбасу” в овертаймі

Кременчуцька команда разом з столичним “Дженералз” поділяє другу сходинку турнірної таблиці

30 листопада хокейний клуб “Кременчук” у напруженій боротьбі програв другий матч 9 туру. Підопічні Дмитра Підгурського поступилися в овертаймі ХК “Донбас” з рахунком - 2:3.

 

 

У першому періоді кременчужани активно провели початок поєдинку. Спочатку двічі не реалізували чисельну перевагу, але потім вирівняли гру. Кременчужани забили шайбу у “рамку” господарів, але арбітри зустрічі зафіксували, що раніше були зрушені ворота. Незадовго до перерви захисник “Донбасу” Ігнатенко зумів від синьої лінії пробити Шевчука - 1:0.

 

Після перерви “Кременчук” показав швидку та напористу гру. Результат не змусив себе довго чекати, після кидків Чернишенко і Лисака “Донбасу” прийшлося наздоганяти кременчужан. За 6 секунд до перерви “Кременчук” пропустив шайбу - 2:2.

 

У заключному періоді обидві команди були близькі до голу, але основний час гри так і не виявило переможця. В овертаймі російський легіонер Кочетков спочатку на досвіді обіграв Вариводу, а потім майже з нульового кута вразив верхній кут воріт "Кременчука".

 

Завдяки цій перемозі "Донбас" закріпився на першому місці, а “Кременчук” розділяє другу сходинку з “генералами”, у яких в активі дві гри.

 

Турнірна таблиця

ХК “Кременчук” програв другий матч “Донбасу” в овертаймі

 

Додамо, що харківському "Витязю" було зараховано технічну поразку в матчі проти "Юності". З команди зняли 3 очки, через участь в матчі незаявленого гравця.

 

Керманич “Кременчука” Дмитро Підгурський розповів прес-службі ХК "Донбас", що йому сподобалася гра:

ХК “Кременчук” програв другий матч “Донбасу” в овертаймі

 

- Було видно, що з фізики хлопці витримують грати по два матчі поспіль. У нас були моменти, могли забивати голи, були моменти і біля наших воріт. Мені сьогодні дуже сподобалася наша команда.

 

- На команді позначилася втома після важких ігор з “Дженералз” і в Континентальному кубку?

- Звичайно. Особливо це показав вчорашній матч. Було дуже важко, хоча за перший період можна поставити залік - дуже здорово ми зіграли, але щось трапилося в другому, коли ми швидко голи пропустили. Вже не змогли відновитися - “Донбас” довів матч до перемоги.

Сьогодні ми грали весь матч так само здорово, як у вчорашньому першому періоді. Мені приємно усвідомлювати те, що команда прогресує, хлопці ростуть. Франція теж пішла нам на користь, хоч ми і програли ті ігри. Будемо старатися, будемо працювати далі. Попереду у нас плей-офф. Саме на цю стадію тепер необхідно спрямувати всі свої сили.

 

- Тобто, Ваші цілі тепер пов'язані тільки зі стадією плей-офф, а не з першим місцем у регулярному чемпіонаті?

- Перше місце буде важко завоювати, хоча нічого в цьому житті неможливого немає. Зараз ми відстаємо від першого місця на шість очок. Все може бути.

Головне, що в таких іграх команда росте. У цих матчах було приємно грати і бачити, що “Донбас” грає в саме хокей. З цією командою завжди приємно грати, навіть, якщо згадувати вчорашній матч. Гра пройшла на високому рівні з хокейною точки зору. Жодних сутичок - все чисто і правильно. Скажу, що у Франції ми самі на власні очі побачили, що брудного хокею немає. Всі грають в красивий, хороший хокей.

 

- Серед гравців Вашої команди було невдоволення суддівством після вирішальної шайби Кочеткова у другій грі?

- Я не пам'ятаю, що там було. "Поза грою"? Я не бачив, щоб там був офсайд. Є судді, якщо "поза грою" і було, то це на їхній совісті, а, якщо не було ... Зараз я нічого сказати не можу, потрібно буде провести відеоогляд матчу. У кожному разі, результат вже ніхто не змінить.

 

Головний тренер "Донбасу" Анатолій Степанищев підсумував матчі шостого туру проти "Кременчука":

 

ХК “Кременчук” програв другий матч “Донбасу” в овертаймі

 

- Спілкуючись з командою, постійно говорив, що вчорашня гра закінчилася, її потрібно забути. Тому що з 0:5 люди встають з попелу. Їм потрібно реабілітуватися. Я попереджав, що вони будуть бігти по нам, працювати по нам, сідати двома, а то й трьома гравцями. Але деякі все одно не почули.

За один період отримати 8 хвилин штрафу, а ще й вистояти все це! Це дуже велика робота - 8 хвилин за період, але витримали, хтось набрався через це.

Багато гравців мене просто здивували сьогодні своєю грою. Мені багато гравців не сподобалися в плані руху.

 

- Ви маєте на увазі гравців нападу?

- Так. У нас в основний час два голи забили захисники. Питання: що в цей момент робили 12 нападників? Чому ми граємо в чотири трійки і не забиваємо, що не ліземо на ворота? Всі ці питання ми будемо розбирати.

 

- 5 очок за два матчі з "Кременчук" це втрата одного бала або результат, яким можна бути задоволеним?

- Тут важко говорити, втратили або знайшли. Все одно ми більше грали біля їхніх воріт. Надійно у суперника зіграв воротар, але в кінці його, видно, так навантажили, що він пропустив. По грі: я не задоволений другим матчем, а в першому - вони виконували моє завдання - грали так, як я говорив.

  

"Донбас" - "Кременчук" 3:2 ОТ (1:0, 1:2, 0:0, 1:0)

 

Судді: М. Урда, А. Корепанов, В. Качан

 

Донбас: Царегородцев. Петрухно - Катрич, Толстушко - Ігнатенко, Таран - Горбань, Скрипець - Оксененко. Бабинець - Буценко - Захаров, Кочетков - Варламов - Горище, Никифоров - Докшін - Куцевич, Свищев - Кузьмик - Ромащенко.

 

Кременчук: Шевчук. В. Романенко - Акімов, Дегтярьов - Сірченко, Варивода - Жовнір. Луговий - Карпенко - Лисак, Бойков - Костюк - Чернишенко, Підгурський - Т. Гриценко - Янишевський, Мікулко, Качмар.

 

Голи: 1:0. Ігнатенко (Толстушко, Кузьмик, 16:12), 1:1. Чернишенко (Бойков, Мікулко, 21:13 - більш.), 1:2. Лисак (Бойков, Карпенко, 23:40), 2:2. Таран (Варламов, Петрухно, 39:54 - більш.), 3:2. Кочетков (Катрич, 61:47)

  

Наступні поєдинки "Кременчук" проведе у Києві 2-3 грудня. Початок першого поєдинку з "Компаньйоном" о 18:00.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ХК "Донбас" Джерело відео: ХК "Донбас"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх