Напередодні місцевих виборів українці зможуть дізнатися все про своїх діючих мерів та кандидатів у мери

4.08.2015, 15:59 Переглядів: 2 478

Напередодні місцевих виборів українці зможуть дізнатися все про своїх діючих мерів та кандидатів у мери

"Для пересічного виборця наразі особливо важливо зрозуміти, хто дійсно був ефективним менеджером і забезпечував розвиток міста, а хто декларував популярні, проте нереалістичні плани" - зазначають організатори проекту

 

 

Громадське об`єднання "Система народного контролю "Слово і діло" запускає онлайн-проект "ОБРАНІ", в якому викриватиме погані та добрі вчинки діючих та майбутніх мерів.

 

«Як свідчать дані нашого моніторингу регіональних владних еліт за останні 5 років, майже третина обіцянок українських мерів не виконується. Ще більша частина з них для власної реалізації потребує не однієї, а подекуди двох і трьох каденцій. Саме тому, на нашу думку, для пересічного виборця наразі особливо важливо зрозуміти, хто дійсно був ефективним менеджером і забезпечував розвиток міста, а хто декларував популярні, проте нереалістичні плани», – говорить Євген Заїка, голова ГО "Слово і діло".

 

Реалізація проекта буде відбуватися в два етапи:

  • До початку виборчої кампанії, завдяки понад 150 місцевим активістам, експертам, журналістам і місцевій владі з різних регіонів України, організаторі планують проаналізувати діяльність чинних міських голів обласних центрів України та опублікуємо рейтинги їхньої персональної відповідальності і безвідповідальності.
  • А потім, вже в ході виборчої кампанії ГО буде слідкувати й аналізувати обіцянки та діяльність кандидатів у мери.

 

Раніше ГО "Слово і Діло" створило рейтинги відовідальності і безвідповідальності губернаторів, в якому полтавський очільник Валерій Головко посів 14 місце по відповідальності та 7 по безвідповідальності.

 

Як зазначають організатори, кожен українець матиме змогу не лише ознайомитись з інформацією про мера чи кандидатів, але й нагадати попередні обіцянки останніх та сформувати власні пріоритети щодо необхідності їх виконання.

 

«Забезпечення можливості громадянам формувати персональне бачення програми першочергових кроків майбутнього мера з числа обіцянок і декларацій чинних кандидатів, на нашу думку, дасть змогу сфокусувати увагу самих учасників виборчих перегонів не на питаннях політичного популізму, а на реальному вирішенні нагальних проблем своїх місцевих громад», – підсумував Євген Заїка.

 

 

Автор: petrova
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх