Екскурсія для людей, що потребують турботи

3.12.2012, 14:56 Переглядів: 2 808

До Міжнародного Дня інвалідів благодійний фонд «Джерело Дніпра» організував поїздку кременчужан до Полтави

Екскурсія для людей, що потребують турботи

 

Екскурсанти відвідали музей історії Полтавської битви, Свято-Хрестовоздвиженський монастир та прогулялися центром міста. Для них це й незабутні враження, і можливість спілкування.

 

Міжнародний День інвалідів, який відзначають 3 грудня, слугує нагадуванням усім нам, що серед нас є люди з особливими потребами. А їхні потреби не лише фінансові: вони прагнуть брати участь у заходах, які дозволяють відчути себе повноцінними членами суспільства, підвищити культурний та освітній рівень, не зациклюватися на своїх проблемах та хворобах.

 

Так, першого грудня 40 кременчужан з обмеженими фізичними можливостями – і дорослі, і діти - відвідали Полтаву. Поїздку для них організував Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра», Почесним Президентом якого є Володимир Матицин. Ідея пізнавальних екскурсій виникла минулого року, під час круглого столу з представниками Фонду та Кременчуцького міського товариства інвалідів. Так, «Джерело Дніпра» кілька років поспіль реалізовував напрямок програми, пов'язаний із навчанням людей з обмеженими фізичними можливостями на комп‘ютерних курсах – і практично всі бажаючі з цієї категорії вже пройшли навчання. Тоді ж самі члени товариства підказали керівництву Фонду новий напрямок співпраці, висловивши побажання, щоб вибиралися екскурсійні маршрути, які не будуть фізично виснажливими.

 

Екскурсія для людей, що потребують турботи

 

Отже, першою стала поїздка до обласного центру. Кременчуцькі туристи відвідали музей історії Полтавської битви. Вони із цікавістю слухали екскурсовода та розглядали речі епохи Петра І – його особистий одяг, зброю часів Великої Північної війни зі шведами, яких російський цар та його армію погромили під Полтавою. Музей, історія та експонати справили враження на екскурсантів. Лише одна прикрість очікувала на вході: немає пандусів. Піднятися по сходах на інвалідних візках (а серед екскурсантів були й такі) – завдання не для слабких. Добре, що знайшлися люди, які допомогли. Наступним пунктом подорожі став до Свято-Хрестовоздвиженський жіночий монастир. Кременчужани подивилися на архітектуру собору в стилі українського бароко. Це один з небагатьох соборів з семи куполами, що збереглися в Україні. Екскурсанти могли не лише побачити його красу й велич, але й тихо помолитися у храмі та попросити в Бога здоров‘я собі та своїм близьким. Їм і справді ніби додалося сил. Коли організатори поцікавилися, чи не стомилися туристи, вони одноголосно зажадали продовження екскурсії містом: фотографувалися у центрі, у Білої альтанки, що стала візитівкою Полтави.

 

Екскурсія для людей, що потребують турботи

 

Багато хто з дітей зізнавався, що у обласному центрі побував уперше, і здійснити цю поїздку самостійно було б не під силую Та гуртом, зі своїми, й веселіше.

 

– Такі поїздки дуже важливі для розширення світогляду. Благодійний Фонд «Джерело Дніпра» пішов нам назустріч, за що йому велике спасибі! Екскурсією дуже задоволені! – зазначив Георгій Мусіятченко, голова Кременчуцького міського товариства інвалідів, подякувавши особисто Почесному Президенту фонду Володимиру Матицину.

 

Багато років поспіль ВБФ «Джерело Дніпра» приділяє особливу увагу напрямку «Сильні духом» - для людей з особливоми потребами. Це й щорічні спортивні змагання у рамках спартакіади «Повір у себе», і щорічне поповнення бібліотеки УТОС та інші культурно-освітні заходи, серед яких тепер екскурсійна програма – її планується продовжувати.

Автор: Марина Єрмакова Фото: Яна Апрелева
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх